Încep lucrările la Autostrada A0, noul inel de centură al Bucureștiului

Autor: George Cristea 16 iun. 2020 Știri auto

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat desemnarea câștigătorului licitației pentru realizarea inelului de nord al viitoarei autostrăzi de centură a Bucureștiului. Astfel, lucrările la Autostrada A0, cum a fost denumită, vor putea începe anul viitor.

Intră în Galeria FOTO

Câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi executarea sectorului de nord al autostrăzii de centură A0, în lungime de 17,5 kilometri, a fost desemnat luni de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Este vorba de primul lot atribuit de pe A0 Nord, în condițiile în care pe zona de Sud (52 km) toate cele trei loturi sunt contractate și pregătite pentru execuție. Lotul 1 din A0 Nord începe din apropierea intersecției cu A1 în zona satului Bâcu și continuă până la intersecția cu DN1 la nord de Otopeni. Inelul de autostrada A0 va avea, la final, aproximativ 100 de kilometri.

Autostrada A0: cine a câștigat construcția lotului 1 al inelului de nord?

Potrivit unui comunicat al CNAIR, câştigătorul contractului este NUROL INSAAT VE TICARET A.S., care a câştigat procedura cu preţul de 746.763.568,57 lei, fără TVA. Durata contractului este de 34 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 22 de luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a acestora este de 10 ani.

Prețul per kilometru al viitoarei autostrăzi, în cazul lotului 1 licitat de compania turcă, revine la 8,8 milioane de euro per kilometru, o valoare care se încadrează în media construcțiior de acest tip din zona de câmpie.

Semnarea contractului de achiziţie publică va fi făcută după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi după soluţionarea acestora, a mai anunţat CNAIR. În cazul în care vor fi depuse contestații, cel mai probabil compania turcă va trebui să tranșeze aceste dispute cu următoarea clasată conform punctajului obținut la licitație, compania chineză China Railway.

Lansarea licitației pentru realizarea autostrăzii de centură A0 a Bucureștiului s-a făcut în urmă cu aproape un an, în august 2019. Conform caietului de sarcini întocmit de CNAIR, inelul de nord a fost împărțit în trei loturi, având o lungime totală de aproximativ 45 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide