Încep lucrările la pista de biciclete de pe Calea Victoriei

Autor: ProMotor 05 nov. 2019 Știri auto
Încep lucrările la pista de biciclete de pe Calea Victoriei

Primăria Capitalei a început lucrările la pista de biciclete de pe Calea Victoriei, pe segmentul delimitat de Bulevardul Regina Elisabeta și Splaiul Independenței, a anunțat primarul general Gabriela Firea.

„Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje Bucureşti S.A. și Compania Municipală Managementul Traficului, a demarat lucrările de execuție a proiectului “Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului București”, pe segmentul Calea Victoriei, (delimitat de Bd. Regina Elisabeta și Splaiul Independentei). Acest segment face parte din Traseul 3 al proiectului: Calea Victoriei – Pod Națiunile Unite – Splaiul Independentei – Pod Grozăvești – bulevardul Mihail Kogălniceanu – bulevardul Regina Elisabeta”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Pentru a realiza pista de biciclete se vor institui restricţii pe banda 3 a sensului de mers dinspre Bulevardul Regina Elisabeta, cu asigurarea a două benzi de circulaţie pe acest sens, respectiv cu asigurarea unei benzi de circulaţie pe sensul dinspre Splaiul Independenţei, până la intersecţia cu Strada Mihai Vodă.

„Lucrările executate în aceasta perioada presupun frezarea stratului carosabil, montarea de borduri din granit, aducerea la cotă a căminelor și gurilor de scurgere existente pe viitorul traseu, lucrări de canalizaţie pentru montarea semafoarelor pietonale și de bicicliști, asfaltare, realizarea de marcaje longitudinale și transversale, precum şi semnalizare temporară”, potrivit sursei citate.

Durata realizării acestui segment este de 31 de zile, începând cu data de 4 noiembrie 2019, iar costul lucrărilor de proiectare și execuție este în valoare de 1.249.380 lei, inclusiv TVA.

„În ceea ce privește celelalte doua tronsoane aferente traseului 3, urmează obținerea autorizației de construire, condiționată de închiderea celorlalte lucrări aflate în desfășurare și de obținerea avizului de la Brigada Rutiera. Subliniem ca, având în vedere avizul Brigăzii Rutiere, lucrările la cele 4 trasee vor fi executate etapizat, pe fiecare tronson în parte, în funcție de finalizarea altor proiecte aflate momentan în desfășurare, respectiv reabilitarea colectoarelor principale de canalizare, reabilitarea malurilor râului Dâmbovița şi realizarea parcajului subteran în zona Decebal. Subliniem ca Primăria Municipiului București continua procedurile privind realizarea tuturor traseelor din proiect, etapa de proiectare tehnică fiind încheiată pentru toate cele 3 trasee. În prezent, stadiul acestora este următorul: Traseul 1 (Tronsonul 1: Piața Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – bulevardul Beijing – str. Nicolae Caranfil – sos. Pipera; Tronsonul 2: Bulevardul. Constantin Prezan – sos. Kiseleff – Piața Presei Libere). În ceea ce privește tronsonul 1, lucrările de infrastructura au fost deja finalizate, iar lucrările de semnalizare se vor demara după semnarea contractului cu ofertantul câștigător al licitației. Reamintim că procedura de achiziție pentru lucrările de semnalizare a fost contestata la Tribunalul București, care a respins contestația ca fiind neîntemeiată”, anunță Gabriela Firea.

Pentru tronsonul 2 s-a realizat proiectul tehnic şi urmează să fie demarată procedura de atribuire pentru execuţia lucrărilor. Cât priveşte traseul 2, respectiv Piaţa Victoriei – bulevardul Iancu de Hunedoara – Şos. Ştefan cel Mare – Şos. Mihai Bravu, pentru acest segment se caută noi soluţii pentru reconfigurarea traseului, iar pentru traseul 4, Bulevardul Libertăţii – Piaţa Constituţiei – Bulevardul Unirii – Bulevardul Decebal – Bulevardul Basarabia – Stadionul Naţional, urmează obţinerea autorizaţiei de construire şi emiterea ordinului de începere pentru lucrările de execuţie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pixabay.com



Comentarii
Inchide