Începând de astăzi, accesul în reprezentanțele RAR este permis fără certificatul digital

Autor: Cristian Gubandru 09 mart. 2022 Știri auto
Începând de astăzi, accesul în reprezentanțele RAR este permis fără certificatul digital

Începând de astăzi, 9 martie, accesul în reprezentanțele RAR este permis fără certificatul digital. De asemenea, masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile închise, însă rămâne recomandată.

Certificatul digital a fost cerut șoferilor începând din 25 octombrie 2021și până pe 8 martie 2022. Certificatul verde atesta fie vaccinarea, fie testarea de tip RT-PCR sau antigen cu rezultat negativ, fie trecerea prin boală în ultimele 180 de zile.

RAR anunță că nu mai este necesar certificatul verde

„Ca urmare a deciziei autorităților de a nu mai prelungi starea de alertă pe teritoriul României, obligativitatea prezentării certificatului verde la intrarea în instituțiile publice NU va mai fi în vigoare începând de mâine, 9 martie. Astfel, în reprezentanțele Registrului Auto Român nu va mai fi solicitat respectivul document. Totodată, conform noilor reglementări, purtarea măștii de protecție în spațiile închise va avea statut de recomandare. Vă mulțumim că ne-ați ajutat să respectăm regulile sanitare în această perioadă dificilă!”, au anunțat reprezentanții RAR.

Pentru a face o programare intrați pe site-ul RAR sau sunați la numărul de telefon 021.9672, unic pentru toate județele din România.

În online se poate face o singură programare RAR pe zi. Tot online puteți verifica dacă programarea făcută este validă. Dacă doriţi să vă programaţi cu două vehicule, trebuie să folosiţi serviciul telefonic. Chiar și așa, numărul maxim de programări obţinute la un apel telefonic se limitează la două.

Anul trecut, inspectorii RAR au controlat din punct de vedere tehnic în trafic 75.600 de vehicule (comparativ cu 64.096 în anul 2020), la nivelul întregii țări. În urma controalelor, s-a constatat că 46,39% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la:

• instalația electrică, de iluminare-semnalizare și auxiliară (28,64%);
• emisii poluante (25,65%);
• punți, jante, anvelope și suspensie (13,81%);
• parbriz, geamuri laterale, lunetă, oglinzi (12,97%).

Sursa:RAR

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: RAR


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide