Începe haosul în Prelungirea Ghencea: lucrările de lărgire demarează luni, o dată cu începerea şcolilor!

Autor: Cristian Agatie 04 sept. 2019 Știri auto
Începe haosul în Prelungirea Ghencea: lucrările de lărgire demarează luni, o dată cu începerea şcolilor!

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a semnat, astăzi, contractul pentru lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea, lucrările urmând să înceapă de luni, 9 septembrie. Investiţia, denumită oficial „Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea” are o durată de execuţie a contractului de 24 de luni. Contractul este în valoare de aproximativ 73,5 milioane euro fără TVA, costul total al proiectului fiind de aproximativ 122 milioane euro.

„Am semnat astăzi contractul pentru obiectivul de investiţii «Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea» un proiect esenţial de fluidizare a traficului din zonă! Mă bucur că, împreună cu specialiştii Primăriei Capitalei, reuşim să facem ce trebuia făcut de peste 20 de ani! Lucrările vor începe chiar de luni, 9 septembrie, iar durata execuţiei contractului este de 24 de luni”, a spus primarul general, Gabriela Firea.

De asemenea, aceasta a explicat că noua arteră, cu o lungime de aproximativ 6 kilometri, va avea cale dublă de tramvai, două benzi de circulaţie pe sens, pistă de biciclete (dublu sens, amplasată pe o sigura parte a arterei), trotuare şi spaţii verzi între acestea şi partea carosabila. Totodată, se va realiza şi un nod intermodal (tramvai 41, autobuze şi microbuze ale liniilor preorăşeneşti) precum şi o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri.

Citeşte şi

Bombe pe roţi! Jumătate dintre maşinile controlate de RAR sunt un pericol pentru circulaţie!

A depăşit pe linie continuă şi a primit imediat o lecţie dură. La asta nu se aştepta! – VIDEO

Ce marcă de maşină a stabilit ultimul record de viteză?

TESTAT pe VW Passat. Ce se întâmplă dacă tragi frână de mână electronică în timp ce maşina merge – VIDEO

Primele lucrări care vor fi realizate vor fi cele de demolare. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecţia cu strada Braşov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi şi se termină la intersecţia cu Centura Municipiului Bucureşti, într-un nod intermodal.

Toate intersecţiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Braşov, Valea Oltului şi Râul Doamnei vor fi semaforizate. Proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domneşti care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura Bucureşti.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide