Începe ridicarea platformei de lucru la podul suspendat de la Brăila

Autor: George Cristea 17 mai 2021 Știri auto

Începe ridicarea platformei de lucru la podul suspendat de la Brăila, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Aceasta este esențială pentru montarea cablurilor de oțel care vor susține construcția podului.

Intră în Galeria FOTO

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunțat luni începerea lucrărilor la platforma podului suspendat de la Brăila, cu ajutorul căreia vor fi montate cablurile de oțel care vor susține construcția. Lucrările sunt programate să dureze două luni și jumătate.

„Începe ridicarea platformei de lucru la Podul suspendat de la Brăila. Este un pas important pentru proiect – cu ajutorul acestei platforme sau ”catwalk”, în termeni tehnici, se vor trage cele două cabluri de oțel peste pod, care vor susține tablierul.

Ridicarea totală a platformei de lucru se finalizează în 2 luni și jumătate, dar lansarea efectivă a cablurilor merge în paralel cu acest proces și începe la vară”, a scris Cătălin Drulă luni, pe Facebook.

Podul suspendat de la Brăila: Începe ridicarea platformei de lucru. Când va fi gata podul?

Constructorii vor monta apoi cablurile principale de oțel la o înălțime de aproximativ 200 de metri, pe o distanță de doi kilometri în linie dreaptă. Este considerată o operațiune spectaculoasă pentru lucrările de infrastructură.

„Cablurile cântăresc împreună nu mai puțin de 6.700 de tone, iar fiecare dintre ele are o lungime de 2 km. Construcția drumurilor de legătură a început deja pentru primii 7 km și în perioada imediat următoare vom avea șantier deschis pentru toată lungimea acestora (23 km). Podul de la Brăila va avea o deschidere centrală de 1120 de m și o lungime totală de 2 km”, a mai precizat Cătălin Drulă.

Podul de la Brăila va lega regiunile istorice Moldova, Muntenia și Dobrogea. Podul va fi conectat la rețeaua rutieră prin drumul Brăila-Jijila și drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin. Drumul principal va avea o lungime de 19 km, iar drumul de legătură Smârdan-Măcin va avea peste 4 km.

Licitaţia pentru realizarea podului a fost câştigată, în ianuarie 2018, de asocierea a două firme – una din Italia şi cealaltă din Japonia, iar contractul prevede ca lucrarea să se finalizeze în 2023, în condiţiile în care 18 luni sunt alocate pentru proiectare, iar 36 de luni pentru execuţie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cătălin Drulă / Facebook



Comentarii
Inchide