Incertitudinea de la Nissan se prelungeşte. Hiroto Saikawa, CEO al companiei, va demisiona, în urma scandalului plăţilor necuvenite

Incertitudinea de la Nissan se prelungeşte. Hiroto Saikawa, CEO al companiei, va demisiona, în urma scandalului plăţilor necuvenite

Autor: Cristian Agatie acum 10 luni Știri

Anunţul a fost făcut după înâlnirea de luni a consiliului de administraţie al companiei, care i-a cerut lui Saikawa să demisioneze. Anterior, Saikawa a declarat presei japoneze că este dornic să predea ştafeta, întrebat fiind în privinţa demisiei.

Preşedintele consiliului de administraţie, Yasushi Kimura, a declarat reporterilor că Saikawa va renunţa la funcţie pe 16 septembrie. „După discuţia consiliului de administraţie, comitetul i-a cerut domnului Saikawa să renunţe la poziţia de director executiv. Domnul Saikawa a acceptat acest lucru”, a spus Kimura.

Nissan speră să găsească un înlocuitor până la sfârşitul lunii viitoare. Între timp COO (Chief Operating Officer) Yasuhiro Yamauchi va prelua temporar funcţia. Hiroto Saikawa a admis că a primit sume prea mari de bani în cadrul schemei de compensaţii a companiei, dar a respins ideea unei infracţiuni. El este acuzat că a primit în 2013 sute de mii de dolari drept plăţi suplimentare, în acţiuni.

Citeşte şi

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” – FOTO

Cum se făceau testele auto în România înainte de 1989 cu Dacia 1300. VIDEO

Uită de benzină sau motorină. S-a inventat maşina care merge cu apă, oţet şi cola – VIDEO

Aceasta este cel mai recent scandal dintr-o serie care afectează producătorul japonez de automobile şi care privesc plăţile făcute către managerii de top. Saikawa a fost acuzat că şi-a sporit în mod necorespunzător compensaţia în 2013 cu 47 de milioane de yeni (440.572 dolari). Saikawa a întârziat plata bonusului cu o săptămână pentru a beneficia de o creştere a valorii acţiunilor companiei.

Arestarea fostului şef al Nissan, Carlos Ghosn, arhitectul parteneriatului Nissan-Renault, a fost făcută pe baza unor acuzaţii asemănătoare. Ghosn spune că arestarea sa în Japonia a fost rezultatul unui „complot şi a unei trădări”. Hiroto Saikawa este practic cel care a declanşat lovitura de palat care a culminat cu arestarea lui Carlos Ghosn.

 Comentarii
Inchide