Este incredibil ce face Dacia Sandero în Spania. Ibericii se tem pentru mașinile lor!

Autor: Promotor acum 2 ani Știri auto

Dacia Sandero își face de cap departe de casă. Mașina construită la Mioveni este pe locul 2 în topul celor mai înmatriculate autoturisme în Spania în primele șapte luni ale anului. Spaniolii își fac griji pentru mașinile produse de ei.

GALERIE FOTO

Dacia Sandero a lansat atacul la SEAT Leon. Modelul iberic este liderul clasamentului general în topul celor mai înmatriculate mașini în Spania în perioada ianuarie-iulie 2020. Doar 695 de unități despart modelul românesc de cel spaniol, potrivit raportului ANFAC (Asociația Spaniolă a Producătorilor de Autoturisme și Camioane).

Astfel, SEAT Leon a fost ales de 12.206 clienți în primele șapte luni ale anului. 11.511 șoferi au optat pentru o Dacia Sandero. Pe podiumul acestui an urcă și Renault Clio, cu 10.742 de unități înmatriculate.

Tot pe poziția a doua a încheiat Dacia luna iulie, cu 2.854 de mașini înmatriculate. În clasamentul lunii trecute, lider este Renault Clio, cu 14 unități în plus față de modelul construit la Mioveni. Dacă ar devansat mașina companiei din Hexagon, Sandero ar fi repetat performanța din luna mai, atunci când s-a aflat pe primul loc. Pe locul 3 în luna iulie a fost crossover-ul Peugeot 2008, preferat de 2.550 de clienți.

Cât costă Dacia Sandero în Spania?

În Spania, Dacia Sandero are un preț de pornire de 7.800 de euro, cu 70 de euro mai puțin decât în România. Este prețul rezervat versiunii entry-level Access, cu motor de 1.0 litru, care dezvoltă 75 de cai putere (spun spaniolii, în timp ce românii vorbesc despre 73). Propulsorul este cuplat la o transmisie manuală cu cinci trepte.

Pentru cine preferă un Stepway, cu gardă la sol mai mare și protecții din plastic pe aripi, discuțiile încep în Spania de la 10.090 de euro. În România, Sandero Stepway cu echiparea de bază pleacă de la 9.760 de euro.

Clasamentul înmatriculărilor în Spania în perioada ianuarie – iulie 2020:

  1. SEAT Leon – 12.206 unități
  2. Dacia Sandero – 11.511 unități
  3. Renault Clio – 10.742 unități

 
Comentarii
Inchide