Este incredibil ce soartă a avut acest Ford Mustang Shelby Cabrio. Acum este scos la licitație

Autor: Elena Luchian 27 aug. 2021 Știri auto

Un Ford Mustang Shelby Cabrio a fost scos la licitație. Este o versiune extrem de specială cu o soartă incredibilă. Prin ce a trecut mașina?

GALERIE FOTO

Ford Mustang Shelby GT-H Cabrio. Știm ce înseamnă GT, dar de la ce vine litera “H” din denumirea mașinii? Acest model a fost construit în colaborare cu un gigant al pieței de închirieri auto. Este vorba despre Hertz.

Așadar compania Hertz, Ford și Shelby au bătut palma pentru a construi mai multe astfel de unități în cadrul programului Rent-a-Racer. 500 de exemplare cu acoperiș fix și alte 500 de unități cabrio au văzut lumina zilei. Mașina scoasă la licitație este o decapotabilă, care a ajuns pe mâinile a zeci, dacă nu cumva chiar sute de clienți amatori de motoare puternice și de viteză.

Ford Mustang Shelby, carieră în domeniul rent-a-car

Anunțul nu oferă prea multe informații. Acesta nu specifică nici măcar distanța parcursă, indicată de kilometraj. Dar știm că a fost folosit ca mașină de închiriat pentru clienții amatori de automobile performante. Odată retras din activitate, acest Ford Mustang Shelby a fost păstrat exclusiv într-n garaj. Mașina se vinde la pachet cu toată documentația, inclusiv un certificat de proveniență emis de Shelby Automotive.

Sub capota modelului funcționează un motor V8 aspirat de 4,6 litri, care a primit 25 de cai putere în plus față de versiune standard de la acea vreme. Unitatea scoasă la vânzare are o transmisie manuală cu cinci trepte. Foarte puține dintre exemplarele construite în cadrul parteneriatului au primit cutie manuală.

Mașina, vopsită în Charcoal Black, este ușor de recunoscut. Poartă jante negre cu design special și are benzi longitudinale de culoare aurie, care le imită pe cele prezente la mașinile de curse.

Casa de licitații Mecum pune acest model extrem de special la bătaie, în cadrul unei licitații care va avea loc în Dallas, Texas.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide