Industria auto din România a început bine 2019. Daimler măreşte producţia, iar Dacia atrage noi furnizori

Autor: Bogdan Alecu 17 ian. 2019 Știri auto
Industria auto din România a început bine 2019. Daimler măreşte producţia, iar Dacia atrage noi furnizori

Daimler va lansa în producţie o no­uă cutie de viteze în Ro­mâ­nia, iar Dacia are în plan să creas­că nu­mă­­rul furni­­zo­ri­lor lo­cali pentru o efi­cienţă mai mare a uzi­nei de la Mioveni, a cărei ex­pan­­siune a dema­rat deja.  Mai mult, Ford a anun­ţat în 2018 faptul că anul aces­ta va investi încă 200 de milioane de euro la Craiova, unde va în­ce­pe producţia unui nou model, scrie Ziarul Financiar.

„Suntem în discuţie cu mai mulţi furnizori pentru a veni în Ro­mânia şi vrem să creştem în con­ti­nuare gradul de integrare. Acum, spre exemplu, avem un furnizor nou la Oradea. Cu cât ai mai mulţi furnizori local, cu atât eşti mai puternic şi industria este mai puternică. Trebuie să atragem cât mai mulţi, pentru Dacia, dar şi pentru Ford la Craiova“, a spus Christophe Dridi, directorul general al Auto­mo­bile Dacia.

Cea mai nouă investiţie anun­­ţată este cea a Sogefi Suspen­sions Eastern Europe, o companie din grupul Sogefi, parte a holdingului in­dustrial CIR, care va con­strui o fabrică de com­po­nente pentru sistemul de suspensii auto la Oradea, o investiţie totală de 255 de milioane de lei.

Compania a primit acordul pentru a beneficia de un ajutor de stat de 104 mil. lei pentru noua fabrică. Cei mai importanţi clienţi ai companiei italiene sunt Ford, Renault, grupul PSA (Peugeot-Citroën) şi grupul Fiat Chrysler.

Citeşte continuarea în Ziarul Financiar.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide