INEDIT: unui şofer recidivist i s-a suspendat permisul pe… 900 de ani!

Autor: Oraan Mărculescu 26 feb. 2013 Știri auto
INEDIT: unui şofer recidivist i s-a suspendat permisul pe… 900 de ani!

Cazul care ar putea cu uşurinţă să intre în Cartea Recordurilor (nu doar pentru perioada de interdicţie, dar şi pentru cât de groteşti pot fi unele decizii ale justiţiei…) s-a petrecut în Columbia, în America de Sud.

Acolo unde un şofer din Bogota a fost adus în faţa judecătorului în urma unui accident din care a rezultat decesul unei persoane de 87 de ani şi rănirea gravă a altor persoane.

Nu mică a fost mirarea asistenţei când a aflat nu doar că permisul inculpatului era deja suspendat din 2011, dar perioada de suspendare se întindea până în 2999!

Adică, din cauza cumulării pedepselor pentru diferitele infracţiuni comise de şofer (de la conducere sub influenţa drogurilor şi alcoolului până la depăşirea vitezei legale sau parcări în locuri nepermise), s-a ajuns la o perioadă de suspendare de 988 de ani. Aproape un mileniu…

În plus, inculpatul s-a trezit şi cu o amendă la cote uriaşe: 780.000 de dolari. Sumă rezultată doar din cumularea amenzilor neplătite, la care se va mai adăuga şi suma aferentă daunelor materiale şi morale în urma recentului accident.

Deşi suntem de acord cu pedepsirea cât mai drastică a persoanei în cauză, nu putem să nu ne întrebăm: până la urmă justiţia e nu doar oarbă, ci şi ilogică? Pentru că suspendarea permisului pentru aproape un mileniu echivalează cu mai multe sentinţe pe viaţă aplicate aceleiaşi persoane….

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide