Inovație: rulotă dedicată extinderii autonomiei pentru mașinile electrice

Autor: Bogdan Bârliga 04 mai 2023 Știri auto

Deținătorii de mașini electrice nu prea se încumetă să folosească autoturismele pentru deplasări în natură. În zonele greu accesibile infrastructura de încărcare lipsește cu desăvârșire și e greu să primești asistență dacă rămâi cu bateria goală la mașină.

O companie din SUA a remarcat această situație și a decis să dezvolte o serie de echipamente dedicate posesorilor de mașini electrice interesați să folosească vehiculele pentru deplasări în zone greu accesibile. Și au avut chiar o idee bună: au decis să producă rulote echipate pentru camping și dotate cu baterii ce pot încărca un autoturism electric.

Cu o astfel de rulotă șoferul scapă de stresul provocat de găsirea unei stații de încărcare și are toate dotările necesare pentru petrecea unui week-end departe de oraș. Rulotele pot fi echipate cu mai multe tipuri de baterii și pot oferi un spațiu suficient pentru patru persoane în cazul versiunilor superioare.

Rulotă cu baterii pentru încărcarea mașinilor electrice

Compania americană Colorado Teardrops și-a propus să rezolve problema încărcării mașinilor electrice în zonele greu accesibile. Proprietarii unor astfel de mașini ezită să plece într-o excursie la munte spre exemplu pentru că în astfel de zone nu prea au unde să încarce autoturismele. Din acest motiv acum pot cumpăra o rulotă dotată cu baterii pentru încărcarea mașinii și în acest fel se poate extinde autonomia. În plus rulota oferă și posibilitatea de campare fiind dotată cu paturi, aragaz și frigider.

O primă rulotă denumită EC-2 este oferită de Colorado Teardrops cu trei baterii de capacități diferite: 19 kWh, 29 kWh și 38 kWh. Rulota este echipată și cu un invertor de 3,5 kW, iar sistemul de gestionare al bateriei poate fi accesat prin intermediul unei aplicații Bluetooth de pe telefon. Pe lângă încărcarea autoturismului electric rulota EC-2 poate alimenta plite de gătit cu inducție, încălzitoare de cabină, aparate de aer condiționat, răcitoare electrice sau încălzitoare electrice de apă. Acest model oferă spațiu pentru două persoane și dispune de toate dotările necesare pentru pregătirea mesei. Singura problemă până acum o reprezintă prețul: în SUA pentru varianta echipată cu bateria de 19 kWh prețul începe de la 44.000 de dolari (aproximativ 39.846 de euro), iar pentru rulota dotată cu cea mai mare baterie suma crește cu 11.000 de dolari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Colorado Teardrops


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide