Cum sunt instruiți polițiștii pentru a conduce în misiuni de urgență

Autor: David Andrei 19 mai 2021 Știri auto

Polițiștii care conduc mașini sau motociclete sunt instruiți corespunzător înainte a fi lăsați să plece în misiuni cu caracter de urgență. Un montaj publicat pe pagina Poliției Române arată în ce constă, de fapt, instructajul lor.

GALERIE FOTO

Clipul cu o durată de aproape 5 minute arată modul în care sunt instruiți polițiștii. Aceștia urmează cursurile susținute de Corpul Instructorilor Auto-Moto din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Flota Poliției include autoturisme Dacia Logan, Dacia Sandero și Dacia Duster, dar și Volkswagen Polo. Pe listă apar și o serie de modele performante cum ar fi Alfa Romeo Giulia sau BMW Seria 3. Polițiștii merg în misiuni și folosind motociclete sau ATV-uri Can Am. Pentru a fi capabili să le manevreze corespunzător, mai ales atunci când se deplasează în viteză, oamenii legii participă la cursuri care îi pregătesc pentru situațiile de urgență care îi așteaptă.

Așa cum arată montajul publicat pe pagina de Facebook a Poliției Române, polițiștii au parcurs trasee improvizate. Pe aceste rute prestabilite, ei au efectuat manevre de evitare a obstacolelor. Pe filmare se poate observa cum o Dacia Duster ajunge, la un moment dat, în urma unei manevre bruște, cu o roată în aer.

Polițiștii care pleacă în misiuni de urgență, puși la grea încercare pe două și pe patru roți

Printre probe s-a aflat și cea de slalom printre jaloane. Cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune, autospecialele de poliție cu gardă mare la sol au efectuat și incursiuni în off-road.

Un exercițiu interesant a fost cel efectuat de polițiștii cu motociclete. Aceștia s-au rotit într-un cerc delimitat de jaloane și în afara acestuia, în sensuri opuse de deplasare.

Polițiștii au repetat exercițiile și pe timp de ploaie, și pe timp de noapte, pentru a se obișnui cu diferite condiții de rulare.

Simularea de răsturnare a făcut parte din programul de training al oamenilor legii.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide