Cum arată noul instrumentar de bord digital al modelelor Lada? Fanii Dacia își doresc și ei așa ceva

Autor: David Andrei 18 mai 2021 Știri auto

Două modele Lada au primit un instrumentar de bord digital la care fanii Dacia doar visează. Viitorii posesori de Lada Vesta și XRay se pot bucura de dotarea inovatoare.

GALERIE FOTO

Noul instrumentar de bord digital care echipează modelele Lada Vesta și XRay nu sunt realizate de producătorul rus. În schimb, specialiștii de la compania CMGAISDD din Sankt Petersburg oferă dotarea aftermarket, scrie Autoblog.md.

Este un instrumentar de bord digital care imită întocmai panoul de bord al modelului clasic VAZ-2101. Afișează în plus indicatorii privind rularea, afișați în bordul oricărui model nou.

Display-ul vine cu dimensiuni de 308 x 130 de milimetri și are o rezoluție de 1920 x 720 de pixeli. Afișajul se încarcă în 30 de secunde din momentul în care mașina este descuiată sau aproape instantaneu, dacă motorul a fost oprit cu mai puțin de o oră în urmă.

Afișajul este personalizabil, iar șoferul poate alege tema preferată în funcție de preferințe. El va avea în bord un vitezometru în partea dreaptă și un turometru în partea stângă. O bară orizontală, expusă între cele două “ceasuri” digitale, va arăta consumul.

Un alt tip de afișaj este cel care imită indicatoarele clasice ale modelelor rusești, cu valorile de viteză aliniate pe întreaga lungime a bordului.

Versiunea modernă a afișajului amintește însă, de ceea ce vedem în bordul modelelor BMW (vezi GALERIA FOTO).

Cei care își doresc un instrumentar de bord digital pentru o Lada Vesta trebuie să plătească 43.000 de ruble, adică 477 de euro. Posesorii de Lada Xray pot aduce panoul digital în mașina proprie pentru 44.000 de ruble (488 de euro).

Dacia nu are instrumentar de bord digital ca modelele Lada

Dacia nu are un instrumentar de bord complet digital nici la modelele noi, Logan și Sandero. Clienții care comandă sistemul Media Control primesc un ecran digital de 3,5 inci, amplasat dincolo de volan, între cele două ceasuri.

Dacia oferă însă, o dotare de care modelele Lada nu pot beneficia nici aftermarket. Aplicația Dacia Media Control permite accesarea facilă a sistemului de navigație dorit de pe smartphone și afișarea interfeței radioului pe ecranul acestuia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide