Intersecţiile groazei din Bucureşti. 60 de oameni mor în fiecare an în ele – VIDEO

Autor: Marius Vișan 23 sept. 2016 Știri auto
Intersecţiile groazei din Bucureşti. 60 de oameni mor în fiecare an în ele – VIDEO

 


Intersecţiile din Bucureşti au devenit veritabile capcane în care zeci de oameni mor în fiecare an sau sunt schilodiţi în accidente rutiere. Deşi poliţiştii încearcă să combată numărul accidentelor, nu au existant până în prezent rezultate relevante. Conform celor de la Digi24, şoselele cu risc sunt late, nu sunt semaforizate şi le permit şoferilor să apese mai tare acceleraţia. Pe harta Capitalei se află 50 de astfel de ”puncte negre”.

Intersecţia Calea Moşilor cu strada Mihai Eminescu a fost locul unde au fost rănite nouă persoane în şapte accidente, produse pentru că şoferii nu şi-au acordat prioritate.

Un alt loc unde au loc numeroase accidente este Podul Ciurel de pe Şoseaua Virtuţii. Aici au avut loc zece accidente, un mort şi 13 răniţi.

Intersecţia Jean Steriadi cu Theodor Pallady pare a fi una banală, dar nu este o săptămână în care un om să nu fie rănit într-un accident de maşină. Deşi bulevardul are vizibilitate bună, pietonii nu au prioritate nici pe trecere. 

„Principala cauză de producere a accidentelor rutiere în Bucureşti este traversarea neregulamentară. Altă cauză, neacordarea de prioritate a şoferilor pentru pietoni, nepăstrarea distanţei faţă de vehiculul din faţă, dar şi neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic sau de carosabil umed. De foarte multe ori, în momentul în care se constată că într-o anumită zonă a municipiulului Bucureşti au loc accidente cu aceaşi cauză, ceea ce se numeşte punct negru. Sunt şi acţiuni menite să responsabilizeze şi conştientizeze conducătorii auto”, a explicat pentru Digi24 Ovidiu Munteanu, purtătorul de cuvânt al BPR Bucureşti.

În Capitală, mor în accidente ruteiere, în fiecare an, aproximativ 60 de oameni. Cei mai mulţi sunt pietoni care nu primesc prioritate sau care traversează neregulamentar.

VIDEO


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide