Interviu Promotor cu Dan Croitoru, General Manager Spotawheel România – Platforma de autoturisme rulate vine pe piața locală cu un model inovator de business, axat pe cumpărarea online și pe beneficiile oferite șoferilor

Autor: ProMotor 30 mai 2022 Știri auto
Interviu Promotor cu Dan Croitoru, General Manager Spotawheel România – Platforma de autoturisme rulate vine pe piața locală cu un model inovator de business, axat pe cumpărarea online și pe beneficiile oferite șoferilor

Spotawheel, platforma de mașini second hand recent lansată în România, cu cea mai rapidă creștere din Europa, inovează prin procesul simplu și eficient de achiziție online.

Pentru a prezenta mai multe despre business, selecția de mașini și punctele diferențiatoare ale companiei, Dan Croitoru, General Manager Spotawheel România a oferit un interviu pentru Promotor.ro.

1.Este un business realizat de oameni de afaceri din România sau din străinătate?

Spotawheel este un business care a luat naștere în Grecia, în 2015, urmând să intre rapid pe alte piețe din Europa, precum Polonia, România și Germania. În tot acest timp, ne-am bucurat de o evoluție accelerată și ne propunem ca în viitor să menținem această pantă ascendentă și să ne extindem și în alte țări, pentru a oferi clienților cele mai bune servicii de pe piața auto second hand.

2. Cum selectați mașinile rulate? Cum stabiliți calitatea, fiabilitatea? 

Procesul de selecție a mașinilor se bazează atât pe un model inovator de achiziții, cât și pe experiența vastă a echipei noastre. La Spotawheel, achiziționăm mașini cu istoric ce poate fi verificat din surse de încredere pentru a-i asigura pe cumpărătorii noștri de autovehicule sigure. Pasul următor este ca mașina să treacă printr-un proces de verificare în 200 de puncte realizat de către echipa noastră de inspectori tehnici. Ulterior, putem obține un raport tehnic și estetic detaliat pe care îl pot accesa potențialii cumpărători.

3. Anumite categorii de vehicule au prioritate pe Spotawheel? SUV-urile, de exemplu, sunt mai căutate în această perioadă.

În România, strategia noastră este aceea de a ne poziționa ca un brand accesibil tuturor consumatorilor, indiferent de venituri, astfel că selecția Spotawheel include atât mașini la un preț convenabil, cât și vehicule premium. Totodată, pentru că ne dorim să ne aliniem cerințelor și nevoilor clienților noștri, echipa noastră de marketing efectuează periodic cercetări de piață pentru a elabora în mod corect mixul de vânzări.

4. Vor fi mașini rulate exclusiv de la dealeri pe platforma Spotawheel sau și de la persoane fizice? 

Modelul nostru de achiziții nu limitează posibilitățile de cumpărare doar la dealeri, astfel că Spotawheel caută activ și alte variante, precum achiziția de la persoane fizice. De asemenea, serviciul nostru de trade-in se adresează, în special, persoanelor fizice și le permite clienților să aducă la noi mașina lor actuală și să plece cu una nouă din stocul Spotawheel.

5. De unde provin mașinile? Vizați exclusiv mașinile din afara României sau și pe cele din țară? 

Mașinile noastre provin atât de pe piața internă, cât și din import, având o ofertă variată. Piața auto din Europa de Vest este, în continuare, o sursă importantă pentru stocurile Spotawheel.

6. Cum va fi realizat raportul tehnic Spotmechanic? Veți avea o echipă de teren sau veți lucra cu anumite service-uri? 

Pentru a ne asigura că sunt respectate toate standardele de calitate și că sunt aplicate corespunzător, raportul tehnic Spotmechanic este realizat în totalitate de tehnicienii noștri specializați. Mai mult, pentru noi este foarte important să oferim clienților noștri atât transparență, cât și siguranță, garantând cele mai înalte standarde de calitate pentru flota de mașini Spotawheel.

7. Pe ce mizați atunci când oferiți o garanție de 5 ani? O mașină rulată se poate defecta oricând. 

Compania noastră oferă garanție de până la 5 ani tocmai pentru că avem încredere deplină în procesul de verificare tehnică a mașinilor. În acest fel, avem o imagine clară care ne oferă predictibilitate pe termen lung și, de aceea, fiecare automobil vândut de Spotawheel beneficiază de garanție.

8. Vă ocupați și de actele de înmatriculare? Dacă da, cât costă acest serviciu?

Toate mașinile vândute de Spotawheel sunt achiziționate de către clienți cu Carte de Identitate a vehiculului emisă de Registrul Auto Român. Serviciul acesta este inclus în prețul de vânzare a mașinii, nefiind perceput niciun cost suplimentar.

9. Transportul unei mașini într-un oraș de pe teritoriul României este gratuit sau serviciul este contra-cost în funcție de destinație?

La Spotawheel, încercăm să avem în vedere toate nevoile clienților noștri și să le facilităm cât mai mult experiența de cumpărare, astfel că  transportul pentru toate achizițiile online este inclus în prețul de vânzare a mașinii, indiferent de adresa de livrare.

10. Prezentarea și test-drive-ul în locul unde dorește cumpărătorul sunt gratuite sau se percepe un anumit tarif? 

La fel ca în cazul transportului, pentru clienții care achiziționează mașina exclusiv online, prezentarea și test-drive-ul în locația cumpărătorului sunt incluse în prețul de vânzare. În plus, oferim posibilitatea clientului să returneze mașina în 14 zile de la achiziție, în cazul în care s-a răzgândit.

11. Sunteți un concurent pentru Autovit.ro și OLX.ro sau nu? Prin ce vă diferențiați? 

Strategia noastră se bazează pe un model inovator de business. Astfel, Spotawheel deține un stoc propriu de mașini și pune la dispoziția consumatorilor o echipă dedicată de inspectori tehnici, pentru a oferi o experiență completă tuturor șoferilor interesați de autovehiculele noastre. De la cumpărarea și vânzarea mașinii până la servicii conexe, precum asigurări, finanțare leasing și credit, Spotawheel este un business care se diferențiază de alte nume de pe piață.

Despre Spotawheel

Spotawheel este o platformă end-to-end tehnologizată pentru cumpărarea de mașini second-hand și una dintre primele 1000 de companii din Europa ca ritm de creștere, conform Financial Times. Spotawheel revoluționează piața de automobile rulate prin îmbunătățirea siguranței, a gradului de satisfacție al clienților și a experienței clientului. Fondată în 2016, Spotawheel s-a afirmat ca o companie inovatoare în domeniul mașinilor second-hand, cu peste 400 de angajați și operațiuni în Grecia, Polonia, Germania și România și planuri de extindere în continuare în Europa. Cu istoric dovedit de creștere exponențială, veniturile Spotawheel au atins o rată de creștere de trei cifre de la an la an, iar compania este pe cale să devină unul dintre următorii „unicorni” ai Europei. De la debut, Spotawheel a ajutat mii de șoferi să găsească o mașină de încredere, oferindu-le transparență deplină și cea mai bună experiență. Descoperiți mai multe pe www.spotawheel.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide