Între timp, în America: GM lansează noile Chevrolet Silverado HD şi GMC Sierra HD

Autor: Iulian Dnistran 27 sept. 2013 Știri auto

Americanilor le plac pick-upurile mari şi foarte mari, asta e clar. Iar pentru a veni în întâmpinarea celor care vor un astfel de minicamion, General Motors a lansat noile generaţii ale modelelor Chevrolet Silverado HD şi GMC Sierra HD. Cu ce se diferenţiază acestea faţă de variantele fără indicativul HD? Păi, HD înseamnă heavy duty, ceea ce înseamnă că nişte pick-upuri mari au fost transformate în pick-upuri foarte mari.

Pentru început, există două motoare disponibile – un V8 pe benzină de 6,0 litri care produce 360 CP în versiunea 2500 şi 322 CP în versiunea 3500. În ambele cazuri, cuplul este de 515 Nm, iar propulsorul poate fi alimentat fie cu benzină normală, fie cu E85 FlexFuel, fie cu GPL.

A doua motorizare este un diesel V8 Duramax de 6,6 litri care produce 397 CP şi nu mai puţin de 1.037 Nm. Ce poţi să faci cu un cuplu atât de mare? Păi, poţi să tractezi 10,5 tone sau să încarci 3,3 tone de chestii în benă.

Dieselul vine la pachet cu o cutie de viteze automată cu şase trepte Allison, în vreme ce benzinarul e cuplat la o automată cu şase trepte Hydra-Matic.

Cele două pick-upuri pot fi configurate în peste 150 de feluri, iar opţiunile includ cabine simple, cabine duble, două lungimi pentru benă, punte simplă sau punte dublă pe spate şi o sumedenie de opţiuni pentru interior.

Trebuie spus, însă, că aceste două noi modele nu sunt cele mai capabile din clasa lor. Da, ştiu, pare greu de crezut, dar există un pick-up care poate să tracteze mai mult de zece tone, iar acesta este Ram Heavy Duty 3500 – care poate să tragă 13,6 tone. America!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide