Întreaga producție a noului Chevrolet Corvette s-a epuizat. Cât au de așteptat cei care l-au comandat

Autor: ProMotor 13 dec. 2019 Știri auto

Întreaga producție a noului Chevrolet Corvette s-a epuizat înainte de a începe. Noul Chevrolet Corvette C8 se dovedește a fi, astfel, extrem de popular, chiar dacă toată lumea vorbește în aceste zile despre modele electrice, Tesla și Porsche Taycan.

Întreaga producție prevăzută pentru 2020 a noului Chevrolet Corvette s-a epuizat, fiind deja alocată clienților din Statele Unite. Este vorba de nu mai puțin de 40.000 de unități. Interesant este că, deși s-a epuizat, noul Corvette nu a început încă să se fabrice, termenul fiind amânat pentru februarie 2020. Amânarea intrării în producție se datorează grevelor sindicatului muncitorilor din industria auto americană.

Primele exemplare ale lui Chevrolet Corvette ar urma să fie livrate la clienți începând din primăvara anului viitor. Acestea vor fi din versiunea coupé, cabrioletul urmând să sosească în gamă ceva mai târziu. De altfel, acesta din urmă nu este la fel de popular, cei de la Chevrolet așteptându-se să vândă de două ori mai multe coupé-uri decât cabriolete.

Chevrolet anunțase inițial că va scoate la licitație primul Chevrolet Corvette C8 care va ieși de pe linia de fabricație. Procedura urma să se desfășoare la o licitație a casei de licitații Barett Jackson, în Scottsdale Arizona, în luna ianuarie. Fondurile astfel obținute ar urma să fie donate asociației caritabile Detroit Children Fund pentru a finanța școlile sărace din oraș. Suma nu ar fi deloc neglijabilă, dacă luăm în calcul experiențele anterioare și importanța modelului. Vorbim de o sumă care ar depăși un milion de dolari. Acum, cu startul producției amânat până în una februarie, toate aceste planuri vor fi recalibrate.

A opta generație a lui Chevrolet Corvette aduce ca noutate absolută motorul amplasat central. În cazul versiunii Convertible, acoperiș rigid retractabil este, de asemenea, inedit. Noul motor V8 de 6,2 litri este vizibil sub un panou de sticlă, iar acesta produce 490 de cai-putere şi 630 Nm. Pachetul opţional Z51 Performance Package ridică puterea motorului la 495 CP şi 637 Nm. În cazul versiunii Convertible, puterea versiunii de bază este 495 CP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide