Întrecere off-road între Porsche Cayenne, BMW X5 și Range Rover (VIDEO)

Autor: Adrian Somai 28 dec. 2022 Știri auto

Mașini scumpe puse față în față într-o întrecere în off-road – de ce nu, cui nu i-ar plăcea să asiste la o astfel de întrecere?! Nu este chiar cazul să spunem că avem în față chiar cele mai scumpe modele, însă ne putem gândi că au fost niște mașini scumpe la vremea lor. Acum însă nu mai sunt în cea mai bună stare a lor, ceea ce le face însă perfecte pentru o bătălie în off-road pusă la cale de cei de la Carwow.

Avem în primul și primul rând un Porsche Cayenne de primă generație, echipat cu o unitate de motorizare V8 aspirată natural, de 4.5 litri, capabilă să livreze 335 de cai putere și un cuplu maxim de 420 Nm. Transmisia este realizată prin intermediul unei cutii de viteze automată cu șase trepte, în timp ce sistemul de tracțiune este unul integral.

Mai departe, vedem la start un BMW X5, echipat sub capotă tot cu un V8 aspirat natural, capabil să dezvolte de această dată 286 de cai putere și un cuplu maxim de 440 Nm. Și în acest caz avem tot o transmisie asigurată cu ajutorul unei cutii de viteze automate cu șase trepte și un sistem de tracțiune integrală.

În cele din urmă, youtuberii de la Carwow au mai adus la start și un model Land Rover Range Rover care dispune de o unitate turbo diesel de 3.0 litri, capabilă să dezvolte 175 de cai putere și un cuplu maxim de 390 Nm. De asemenea, transmisia automată cu cinci trepte livrează puterea către ambele punți.

Care au fost regulile întrecerii

Echipa Carwow a stabilit și niște reguli foarte clare pentru întrecerea lor. Potrivit Motor1, câștigătorul din fiecare sursă ia trei puncte, SUV-ul clasat pe locul secund primește două puncte, iar cel mai lent model primește doar un punct. În cazul în care unul dintre vehicule nu ajunge la linia de sosire, acesta nu va fi punctat deloc. Evident, modelul cu cele mai multe puncte strânse la final va căștiga întrecerea.

Întrecerea nu a fost una deloc ușoară, unele modele terminând cursa destul de avariate. Mai multe veți putea vedea însă în videoclipul celor de la Carwow, pe care îl puteți urmări puțin mai jos!

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura Video YouTube - carwow


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide