Cât a costat întreținerea unei Toyota Land Cruiser în opt ani? Mașina a fost folosită de Marian Oprişan

Autor: ProMotor 22 ian. 2021 Știri auto

Conform preşedintelui administraţiei judeţene Vrancea, Cătălin Toma, instituția a cheltuit 100.000 de euro în opt ani pe combustibil şi întreţinerea pentru maşina folosită de Marian Oprişan.

Într-o conferință de presă susținută de Cătălin Toma la trei luni de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean (CJ) Vrancea, acesta a dezvăluit adevăratul dezmăț pe bani publici care a avut loc la instituția pe care acum o conduce: 100 de mii de euro cheluiți cu SUV-ul Toyota Land Cruiser al instituției (CJ Vrancea), care timp de 8 ani a fost folosit aproape exclusiv de Marian Oprișan, începând din anul 2012 când a fost achiziționat.

„CJ Vrancea are şase maşini, printre care şi maşina care a apărut prin toate pozele posibile şi imposibile, Toyota Land Cruiser V8. Maşina a fost achiziţionată pe 17 decembrie 2012 şi a făcut opt ani. În opt ani a făcut 284.000 de km, iar consumul de combustibil este uriaş, din punctul meu de vedere, vreo 74.000 de litri. Asta înseamnă, dacă adăugăm şi cheltuielile de întreţinere – vă dau un singur exemplu, în noiembrie, când maşina a avut o problemă, o singură piesă la ea a costat 12.700 lei – că în cei opt ani am cheltuit 100.000 de euro pe o maşină”, a declarat Cătălin Toma.

Se pare că Toyota Land Cruiser este un adevărat aspirator de bani

Acesta a precizat că maşina va fi trasă pe dreapta, deoarece la acest moment nu poate fi vândută sau dată cu titlu gratuit, pentru că nu a trecut de perioada de amortizare.

Maşina e cam trasă pe dreapta şi aşa va fi şi în perioada următoare, pentru că nici nu putem să o vindem că nu şi-a îndeplinit perioada de amortizare, dar vom avea grijă ca astfel de consumuri să nu se mai întâmple”, a mai spus Cătălin Toma.

Maşina achiziţionată în 2012 ar fi costat circa 80.000 de euro şi ar fi fost folosită exclusiv de către Marian Oprişan, preşedinte a CJ Vrancea la vremea respectivă.

Sursă: ziaruldevrancea.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota



Comentarii
Inchide