Inundații majore în întreaga țară: Drumuri blocate, străzi și pasaje acoperite de ape – VIDEO

Autor: George Cristea 17 iun. 2020 Știri auto

Ploile căzute în ultimele 48 de ore au determinat inundații majore în întreaga țară. Circulația a fost afectată pe mai multe drumuri din țară, în timp ce în Capitală au existat mai multe pasaje blocate de inundații.

Intră în Galeria FOTO

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 53 de localități din 23 de județe pentru înlăturarea efectelor produse de ploile abundente și vântul puternic. Precipitațiile abundente au produs efecte semnificative în județul Cluj, unde pompierii au acționat la nivelul a 8 localități, pentru evacuarea apei cu motopompe.

„Pe trei porțiuni, drumul a fost rupt de viitură. Este o premieră, nu s-a mai întâmplat așa ceva până acum. Este un drum turistic care de curând a reintrat în reabilitare și asfaltare doar că deocamdată nu s-a ajuns în această zonă”, a declarat Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj.

O bucată mare dintr-un drum național din județul Cluj a fost distrusă de inundații. Apa a rupt efectiv drumul în două. Drumul național 1 R Călățele-Beliș este acum închis. Alte județe unde aversele torențiale au produs situații deosebite au fost Argeș, Gorj, Ialomița și Teleorman, colegii noștri acționând pentru evacuarea apei acumulate în peste 70 de gospodării.

Poliția Cluj anunță că pentru siguranța oamenilor care circulă prin zonă, DN1-R între localitățile Călațele și Beliș, a fost închis. Cei care circulă în zonă sunt nevoiți să aleagă una dintre rutele ocolitoare:

  • DN1 R Huedin – DJ108C Văleni-Mănăstireni- – DJ103L Mănășturu Românesc – Rîșca – DJ103K Dealu Negru – Beliș.
  • Huedin – Mărgău-Răchițele (DJ108C) -Dealu Botii DC121 – Bălcești – Beliș
  • Beliș Dealu Negru – Râșca – Dângău Mare-Agârbiciu (DJ103K) – DN1E60 Căpușu Mare
  • Beliș – Rîșca (DJ103K) – Mănăstireni (DJ103L) – Mănăstireni – Ardeova (DJ108C) – DN1E60.

Inundații majore în întreaga țară. Care este situația din București

Și pe străzile din Capitală au început să se strângă cantităţi mari de apă, iar în locurile unde canalizarea nu a funcţionat s-au format adevărate lacuri. Încă din cursul acestei dimineți, ISUBIF a fost solicitat în zeci de situaţii în Bucureşti şijudețul Ilfov, pentru extragerea apei acumulate în subsolul locuinţelor sau pe carosabil. Mai multe străzi din Capitală s-au inundat, în urma ploilor abundente din ultimele ore.

„O situaţie dificila este înregistrată în prezent, în Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, unde intervenim cu o motopompă pentru extragerea unei mari cantităţi de apa acumulata în pasajul rutier. Alte cazuri gestionate în Buc: str. Lonea, str. Rândunelelor, str. Redea”, potrivit sursei citate.

Imaginile de pe Bulevardul Siseşti din Nordul Capitalei arată că nivelul apei ajunge la caroseriile maşinilor, iar acestea înaintează totuşi în porţiunile inundate.

Potrivit avertizării meteo, cantităţile de apă căzute în Capitală depăşesc 25-30 l/mp şi pe arii restrânse 40-60 l/mp. Interesant este că, oricât de spectaculoase ar fi aceste imagini, ele nu se compară cu cele filmate în regiunea Cantabria din Spania, în care se vede cum mașinile sunt luate de ape.

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, la nivel național au fost emise 32 de atenționări și avertizări hidrometeorologice imediate care au vizat intensificări puternice ale vântului, averse torențiale, grindină, frecvente descărcări electrice, vijelii, scurgeri importante pe versanți și viituri rapide pe râurile mici.

Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență accesați portalul https://fiipregatit.ro/ghid/inundatie/ sau descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide