Invenţie românească: ochelarii care previn accidentele rutiere | VIDEO

Autor: Marius Vișan 14 iul. 2016 Știri auto
Invenţie românească: ochelarii care previn accidentele rutiere | VIDEO

 


Un clujean îngrijorat că numărul accidentelor ruteiere care se produc din cauza oboselii este într-o continuă creştere, a inventat nişte ochelari care îl atenţionează pe şofer oridecâteori acestea dă semne că ar adormi.

Ochelarilor le-au fost ataşaţi nişte senzori care înregistrează orice mişcare a pleoapei, iar şoferul obosit este trezit imediat de acest sistem.

„Am folosit un senzor optic care detectează mişcările pleoapelor, un microcontroller care gestionează datele achiziţionate de senzorul optic în vederea pornirii sau opririi motorului vibrant” a declarat Iulian Tudor Igna, pentru Digi24.ro

O altă funcţie înteligentă a acestor ochelari este că se pot conecta la softul maşinilor, iar când şoferul adoarme, senzorii încetinesc automat vehiculul.

Un prototip asemănător acestor ochelari există deja, însă preţul lui este mult prea ridicat (aproximativ 5000 de euro). Invenţia este foarte folositoare şoferilor profesionişti care conduc mult pe timpul nopţii.

Iulian a muncit la acest proiect aproximativ patru luni şi speră ca produsul să ajungă pe piaţă cât mai repede.

Cum funcţionează puteţi vedea în reportajul celor de la Digi24.


Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide