Investiţie de 1 miliard de euro

Autor: Mediafax 18 iun. 2007 Știri auto
Investiţie de 1 miliard de euro

Decizia companiei de a investi în acest sector se bazează pe evoluţia economică a ţărilor în curs de dezvoltare din Asia, care, în opinia reprezentanţilor Bosch, va fi principala sursă de creştere la nivel mondial. Pentru această regiune, divizia Automotive se va concentra pe segmentul cu o creştere deosebit de puternică, cel al automobilelor cu un preţ scăzut.

Reprezentanţii companiei estimează că producţia de automobile va creşte în următorii opt ani în medie cu aproximativ şase procente, în timp ce în Statele Unite şi Europa de Vest avansul estimat este de numai un procent. Compania estimează că vânzările de automobile cu un preţ mai mic de 7.000 euro vor creşte cu 5% pe an până în 2014, cu mult peste vânzările celorlalte categorii de autovehicule.

Divizia Automotive a investit anul trecut peste 2,7 miliarde euro în cercetare şi dezvoltare, în sectorul tehnicii auto, nivel corespunzător unei cote de 10% din întreaga cifră de afaceri a pieţei globale de tehnică auto.

Compania va investi în acest an o sumă similară pentru dezvoltarea de echipamente care să permită protecţia mediului şi a resurselor sale. Divizia Bosch acoperă 62% din cifra de afaceri a întregului grup.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide