Investiție masivă într-o fabrică de vehicule electrice în România

Autor: Adrian Somai acum o lună Știri auto

Bulgarii de la Sin Cars Industry își propun să construiască o fabrică de automobile electrice în România, la Giurgiu, primele întâlniri între reprezentanții companiei și autoritățile române desfășurându-se recent. Investiția în prima etapă a construcției este estimată la aproximativ 5.6 milioane de euro.

Primele informații despre extinderea constructorului bulgar de autovehicule electrice în România au apărut în luna septembrie, oficialii Sin Cars anunțând atunci că este vorba despre o fabrică în care va fi produs modelul utilitar L-CITY. La acea vreme aflam de la autoritățile din Giurgiu că uzina din România va fi construită în patru etape, pe o suprafață totală de 70 de hectare. Într-o primă fază, fabrica ar urma să aibă capacitatea de a produce până la 3.000 de mașini pe an, lucrând într-un schimb. În cazul în care numărul comenzilor va crește, producția ar putea urca până la 9.000 de mașini.

„Suntem de multă vreme în căutarea unei oportunități pentru a construi noua fabrică la Ruse sau în municipiile din apropiere, dar din păcate cadrul legal din Bulgaria și alte obstacole nu ne permit să facem acest lucru aici. Din partea română am primit asistență și disponibilitatea de a ne oferi teren pentru utilizare pe o perioadă de 49 de ani, cu opțiunea de prelungire a acestui termen”, a declarat recent Rosen Daskalov, director executiv al Sin Cars.

Fonduri de peste 100 de milioane de euro

Finanțarea primei faze a construcției va fi asigurată printr-o majorare de capital de aproape 8 milioane de euro. Investiția într-o asemenea fabrică va fi însă mult mai costisitoare, drept pentru care producătorul bulgar anunță că își dorește să atragă cel puțin 100 de milioane de euro printr-o listare secundară pe bursa de la Amsterdam.

Până atunci însă, Sin Cars este aproape de a își lansa producția de serie pentru modelul L-CITY la fabrica din Ruse. Bulgarii au anunțat recent primirea unei comenzi pentru 400 de vehicule L-CITY de la compania olandeza Saker Sportcars. Pentru moment însă, capacitatea de producție a uzinei din Ruse este de doar un autovehicul pe săptămână, urmând ca până la sfârșitul anului viitor să crească până la un autovehicul pe zi.

Sursa: Profit 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Sin Cars


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide