Ioniq 5 a ajuns în România! Cât plătești pentru OZN-ul electric?

Autor: Elena Luchian 18 mart. 2021 Știri auto

Ioniq 5 a ajuns în România. Hyundai a nunțat prețurile pentru modelul electric cu gardă mare la sol și look de OZN.

GALERIE FOTO

Prezentat în urmă cu o lună, noul Ioniq 5 este inspirat de conceptul Hyundai 45, expus la Salonul Auto de la Frankfurt în toamna anului 2019.

Modelul de serie poate fi comandat acum cu una dintre cele două linii de echipare disponibile: Premium și Luxury. Clienții pot alege una dintre cele două versiuni de putere disponibile la startul lansării. Este vorba despre una cu 217 cai putere și o alta cu 305 cai putere. Ambele sunt echipate cu bateria de 72,6 kWh, care îi asigură o autonomie de până la 480 de kilometri. Va ajunge în România și o versiune mai accesibilă, cu o baterie mai mică, de 58 kWh.

Cel mai accesibil Ioniq 5 de la aproape 51.000 de euro

Cea mai accesibilă versiune Ioniq 5 are un preț de pornire de 50.884 euro. Este un preț trecut în dreptul versiunii cu 217 cai putere și linie de echipare Premium. Cu ajutorul promoțiilor oferite de Hyundai România, modelul va ajunge însă, la 46.410 euro. Prin Programul Rabla Plus, beneficiind și de alte subvenții guvernamentale, Ioniq 5 entry-level ajunge să coste 35.915 euro.

În echiparea de bază intră jante din aliaj de 19 inci, lumini de zi și de poziție cu tehnologie LED, stopuri LED, oglinzi electrice și încălzite.

Se regăsesc la bord un sistem de aer condiționat automat, o cameră video pentru deplasarea în marșarier, geamuri electrice în față și în spate. Șoferul și pasagerul din față vor beneficia de prezența scaunelor încălzite. Și volanul este încălzit. Informațiile cu privire la rulare vor fi redate pe un instrumentar de bord digital de 12,3 inci.

La polul opus se află Ioniq 5 cu 305 cai putere și echipare Luxury. Această versiune pornește de la 58.619 euro. Dar, după discount-urile oferite de Hyundai și subvențiile de la stat, mașina ajunge la 43.650 de euro.

Vârful de gamă are jante din aliaj de 20 de inci, un plafon solar cu celule voltaice, lumină ambientală, iar mânerele portierelor sunt integrate. Și bancheta este încălzită și prezintă senzori de monitorizare. Tapițeria din piele și o serie de sisteme de asistență completează lista de dotări standard.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide