Ioniq de la Hyundai nu mai este un model, ci un sub-brand

Autor: Elena Luchian 10 aug. 2020 Știri auto

Ioniq de la Hyundai nu mai este un model, ci un sub-brand. Pentru început, constructorul asiatic pregătește lansarea a trei modele noi.

GALERIE FOTO

Hyundai încearcă să devină unul dintre liderii electromobilității. Astfel, noul său sub-brand va include noile modele electrice ale companiei. Pentru început, pe listă se află două SUV-uri și un sedan. Aceste vor fi lansate în următorii patru ani și vor fi construite pe noua platformă E-GMP (Electric-Global Modular Platform), dedicată mașinilor electrice. Aceasta permite încărcare rapidă și o autonomie generoasă.

Este reacția companiei la cererea tot mai mare de mașini electrice. Strategia de numire a modelelor este una simplă. Hyundai rezervă numere impare SUV-urilor și alocă numere pare sedanurilor. Primul va fi un SUV de clasă medie, Ioniq 5. Acesta va avea la bază conceptul Hyundai 45, dezvăluit în 2019 la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul va fi dezvăluit la începutul anului viitor.

În 2022 va veni pe lume Ioniq 6, un sedan inspirat de conceptul Hyundai Prophecy, prezentat în primăvara acestui an.

Va urma Ioniq 7, un SUV de clasă mare, programat să-și facă apariția în prima parte a anului 2024. Cei de la Hyundai susțin că designul noilor modele va fi inspirat de modele din trecut, dar într-o nouă abordare.

Ioniq, stil de viață

“Brand-ul Ioniq va schimba tiparul experiențelor trăite de clienții mașinilor electrice. Vom pune accent pe un stil de viață conectat și vom oferi experiențe integrate într-un stil de viață prietenos cu mediul”, este promisiunea lui Wonhong Cho, vicepreședintele executiv de la Hyundai Motor.

Interiorul celor trei va fi – spun reprezentanții Hyundai – un “spațiu inteligent”. Scaunele vor permite reglaje multiple, iar ocupanții vor primi conexiune wireless, o ergonomie exemplară și control intuitiv al funcțiilor vehiculului.

Hyundai intenționează să comercializeze un milion de mașini electrice până în 2025 și să devină unul dintre liderii segmentului vehiculelor cu emisii zero.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide