Ionity face încărcarea gratuită în țările vecine Ucrainei

Autor: Cristian Gubandru 03 mart. 2022 Știri auto

După decizia Tesla de a face încărcarea gratuită pentru a ajuta posesorii de mașini electrice din Ucraina și Ionity oferă încărcare gratuită la stațiile rapide din țările vecine cu Ucraina. Toate stațiile de încărcare din Polonia, Slovacia și Ungaria sunt temporar gratuite, în luna martie.

Spre deosebire de Tesla, toate încărcătoarele rapide Ionity sunt folosite gratuit în acele țări. Ionity nu vrea doar să sprijine refugiații din Ucraina, ci și oamenii din țările învecinate care îi ajută.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din păcate, încă nu există încă multe încărcătoare rapide în regiune. În vestul Poloniei, Ionity are șapte stații de încărcare rapidă, în Slovacia există una lângă Bratislava și în Ungaria sunt patru în regiunea din jurul Budapestei.

Este prima dată când Ionity, companie deținută de Kia, BMW, Mercedes-Benz, Hyundai, Ford și Grupul Volkswagen, lansează o astfel de campanie. Tesla a făcut deja acest lucru în timpul inundațiilor din Germania, Belgia și Limburg.

Rețeaua Ionity este mult mai mică decât rețeaua Supercharger a Tesla în acest moment. Până în 2025, operatorul de încărcare își propune să aibă în jur de 7.000 de încărcătoare rapide de 350 kWh. În prezent, compania are 407 locații cu un total de 1.641 de încărcătoare rapide.

Ionity, rețeaua europeană de stații de încărcare pentru mașinile electrice, se va extinde masiv în următorii patru ani.  Acționarii rețelei europene de încărcare au anunțat că investesc 700 de milioane de euro în scopul extinderii rețelei la de patru ori dimensiunea actuală.

Investiția masivă va crește numărul stațiilor de încărcare rapidă din Europa la 1.000, în timp ce numărul total de puncte de încărcare va ajunge la aproximativ 7.000 în următorii patru ani.

Sursa: Techzle

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide