Ipoteze: cum vi se pare un BMW Z5 realizat în colaborare cu… Toyota?

Autor: Oraan Mărculescu 03 sept. 2013 Știri auto
Ipoteze: cum vi se pare un BMW Z5 realizat în colaborare cu… Toyota?

În curând se împlinesc doi ani de la anunţarea în mod oficial a memorandumului de colaborare dintre BMW şi Toyota în domeniul motorizărilor. În paralel, există zvonuri, neconfirmate oficial încă, despre o adâncire a colaborării dintre cei doi constructori, care ar putea da naştere unor modele realizate împreună.

Cea mai persistentă idee se referă la o maşină sport, de categorie mai mare decât viitoarele ”surori” Mazda MX-5 şi Alfa Romeo Spyder. Conform celor de la BMW Blog, peste câţiva ani am putea asista la naşterea unui BMW Z5, care să preia platforma tehnică a viitoarei Toyota Supra.

Cele două maşini ar urma să arate diferit, fiecare cu o filosofie de design proprie: BMW Z5 va fi doar în variantă roadster, iar Toyota Supra doar în variantă coupe. Pachetul tehnic, însă, va fi similar: tracţiune spate, două locuri, motorizări convenţionale de peste 200 CP, dar şi hibride (eDrive în cazul lui Z5).

Se pare că mai multe informaţii despre acest proiect comun urmează să aflăm pe final de an, când este aşteptat un concept premergător la Salonul Auto de la Tokyo.

Vouă cum vi se pare ideea:

AR AVEA SUCCES SPORTIVELE BMW Z5 ŞI TOYOTA SUPRA?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide