Italienii au trimis 10 maşini – yacht în România, ediţie specială [PREŢURI ŞI GALERIE FOTO]

Autor: ProMotor 25 oct. 2016 Știri auto

Auto Italia a lansat în România noul Fiat 500 Riva, rezultatul colaborării dintre două mărci emblematice în industria auto şi a iahturilor de lux. 

Noul Fiat 500 Riva oferă o gamă largă de motoare. Începem cu motorul 1.2 Fire cu 69 de cai putere, un campion dovedit al economiei de combustibil, disponibil şi cu funcţie ECO. Motorul vine la pachet cu un alternator inteligent, un pachet aerodinamic dedicat precum şi cu un set de anvelope cu rezistenţă scăzută la rulare şi grad scăzut de uzură. Toate aceste atuuri se traduc în costuri reduse de întreţinere şi un impact imperceptibil asupra mediului înconjurător. Un număr general valabil: emisii de doar 99 de grame CO2 pe kilometru. 

Celelalte variante pe benzină sunt reprezentate de motorul 0.9 TwinAir cu doi cilindri disponibil cu 85 şi 105 cai putere, o soluţie accesibilă pentru buzunarul dumneavoastră dar şi pentru mediul înconjurător.

Motorul diesel 1.3 Multijet cu 95 de cai putere nu putea lipsi din gamă. Din nou, Fiat 500 este singurul model din segment care oferă un propulsor turbodiesel. Motorul 1.3 Multijet este mândria inginerilor FCA prin faptul că asigură o economie excelentă şi costuri reduse de întreţinere fără a compromite confortul şi plăcerea condusului. Cu o putere maximă de 95 de cai putere livrată la 3.750 rpm, motorul permite o viteză maximă de 180 km/h şi o accelerare de la 0 la 100 km/h bifată în 10,7 secunde. Mai mult, folosirea unei turbine cu geometrie variabilă permite motorului să livreze cuplu de la turaţii joase: 170 Nm la 1,250 rpm, în timp ce cuplul maxim este disponibil la 1,500 rpm, pentru o experienţă de condus plăcută şi flexibilă.

GALERIE FOTO

În funcţie de motorul specificat, Fiat 500 Riva poate fi echipat cu una din cutiile de viteze manuale cu 5 şi 6 trepte sau cu transmisia robotizată Dualogic.

Noua ediţie specială Fiat 500 Riva oferă o gamă extinsă de echipamente. Pe lângă detaliile estetice care îi oferă unicitate, 500 Riva pune accentul pe siguranţă cu ajutorul a şapte airbag-uri, ABS, EBD, ESC, ASR şi Hill Holder, sistem care asistă şoferul la plecarea din rampă dar şi HBA, funcţie care facilitează frânarea de urgenţă. De asemenea incluse în echipamentul standard, climatizarea automată, luminile de ceaţă, luminile de zi cu LED şi ecranul TFT personalizabil cu logo-ul Riva şi fundal aquamarine completează un pachet generos.

Mai mult, tot ca dotare standard, planşa de bord încorporează ecranul tactil Uconnect HD LIVE de 7 inci, cea mai nouă tehnologie în materie de sisteme de infotainment. Acest sistem deserveşte o varietate de funcţii, inclusiv Uconnect LIVE, Bluetooth cu hands-free, recunoaştere vocală şi nenumărate opţiuni de redare muzicală, pe lângă funcţia radio AM/FM. Şoferul îşi poate conecta propriile dispozitive multimedia prin USB sau cu ajutorul portului auxiliar de tip jack (3,5 mm), sau poate alege să accesese muzică online prin intermediul unui smartphone, cu ajutorul conexiunii Bluetooth. Opţional, Fiat 500 Riva oferă un sistem radio digital DAB şi navigaţie TomTom cu grafică 3D.

Preţuri

Preţurile lui Fiat 500 Riva în România pornesc de la 16.600 Euro (TVA inclus). În acest moment au fost înregistrate patru precomenzi, urmând să fie livrate începând cu luna ianuarie a anului viitor.
 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide