ITP pe şpagă pentru maşini aduse din Anglia. Angajaţi ai RAR, reţinuţi pentru corupţie

Autor: Gandul.info 26 iul. 2018 Știri auto
ITP pe şpagă pentru maşini aduse din Anglia. Angajaţi ai RAR, reţinuţi pentru corupţie

Patru persoane, între care trei angajaţi ai Registrului Auto Român Gorj, au fost reţinute pentru fapte de corupţie. Doi ingineri şi un mecanic de la RAR sunt acuzaţi că ar fi acordat dreptul de a circula pe drumurile publice pentru maşini cu defecţiuni tehnice, aduse din Anglia, scrie Gândul.info.

Potrivit unor surse, ofiţerii DGA au făcut, marţi, şase percheziţii la Registrul Auto Român Gorj şi la domiciliile unor persoane, într-un dosar în care se investighează fapte de corupţie comise de angajaţi ai RAR şi reprezentantul unei firme de intermediere privind înmatricularea unor maşini aduse din Anglia.

Anchetatorii au organizat şi un flagrant, în urma căruia patru persoane au fost reţinute. Conform surselor citate, este vorba despre doi ingineri, un mecanic de la RAR şi reprezentantul unei firme de intermediere.

Patru persoane, între care trei angajaţi ai unei instituţii publice şi un alt angajat al unei societăţi comerciale, au fost reţinute de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, după o acţiune organizată marţi împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj, privind suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie în legătură cu acordarea dreptului de circulaţie pentru autovehicule achiziţionate din străinătate care nu respectau condiţiile legale. (…) Au organizat şi efectuat activitatea de prindere în flagrant a unei persoane fără calitate specială, angajat al unei instituţii publice, care a primit cu titlu de mită suma de 710 lei de la reprezentantul unei societăţi comerciale de intermediere înmatriculări autovehicule, în scopul obţinerii avizului de inspecţie tehnică a unui autovehicul achiziţionat din Anglia, care nu respecta condiţiile tehnice”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Sarmizia Fetcu, purtătorul de cuvânt al DGA.

De asemenea, poliţiştii au ridicat documente de la sediul RAR din Târgu-Jiu.

„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că angajaţi ai unei societăţi comerciale din judeţ sunt implicaţi în activităţi de intermediere a înmatriculării unor autovehicule cu sprijinul unor lucrători din cadrul unei instituţii publice specializate, aceştia din urmă încălcând prevederile legale cu privire la îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare la identificarea, omologarea şi acordarea dreptului de a circula pe drumurile publice unor autovehicule ce prezintă defecţiuni tehnice sau nu au reglate farurile pentru Europa, fiind cumpărate din Anglia. Cu această ocazie au fost puse în executare şase mandate de aducere”, a mai declarat Sarmizia Fetcu.

La percheziţii au participat ofiţerii DGA din Gorj, Dolj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide