Jaguar a câştigat un proces cu o companie din China care producea o copie identică a lui Range Rover Evoque

Autor: Marius Vișan acum 4 ani Știri auto

Jaguar Land Rover a câştigat un proces cu o companie din China care producea o copie identică cu Range Rover Evoque. 

Landwind X7, care este vândut doar în China, a devenit celebru în întreaga lume ca replică fidelă a popularului SUV britanic Range Rover Evoque.

China este binecunoscută pentru vehiculele copiate după maşinile din vestul Europei, dar legislaţia locală este destul de ambiguă şi nu poate opri această practică.

Jaguar Land Rover a descris câştigul său în cazul concurenţei neloiale ca fiind „primul din industria auto globală”.

Cazul a fost în derulare de mai bine de trei ani, după ce Landwind X7 a fost prezentat la Salonul Auto din Guangzhou din anul 2015.

În China, preţul lui Landwind X7 este de aproximativ 14.000 de lire sterline – mult mai mic decât cel de 40.000 de lire sterline cât costă Evoque produs în UK.

Curtea a stabilit că vânzările, fabricarea şi comercializarea produsului X7 trebuie să se oprească imediat. Instanţa a cerut, de asemenea, ca Jaguar Land Rover să fie despăgubită.

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide