Jaguar F-Type Roadster, lansat la Salonul Auto Paris

Autor: Iulian Dnistran 27 sept. 2012 Știri auto

Fanii Jaguar pot admira acum la Salonul Auto de la Paris 2012 noul model F-Type, urmaşul popularului E-Type construit Jaguar. Programat să ajungă în showroom-urile din Marea Britanie sub formă de cabriolet în luna mai a anului viitor, F-Type va beneficia şi de o caroserie coupe peste un an şi jumătate.

Interesant este însă faptul că noul F-Type urmează să fie lansat în trei versiuni. Este vorba despre F-Type, F-Type S şi F-Type V8 S. Să începem cu începutul. Versiunea F-Type va fi propulsată de un motor V6 de 3 litri, cu o putere de 340 CP, care promite să ducă Jaguarul de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde, putând accelara până în dreptul vitezei de 260 km/h.

Versiunea F-Type S va primi acelaşi motor, însă cu o putere ridicată la 380 CP graţie unui tuning făcut de inginerii Jaguar. Astfel, performanţele cresc şi ele, accelerarea de la 0 la 100 km/h fiind posibilă acum în 4,9 secunde iar viteza maximă ce poate fi atinsă de această versiune este de 275 km/h.

Ultima dar cu siguranţă nu cea din urmă, varianta F-Type V8 S va fi „răsfăţată” cu un propulsor V8 nou de 485 CP ce dezvoltă un cuplu de 625 Nm, destul pentru a propulsa atleticul model de la 0 la 100 km/h în doar 4,2 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 300 km/h, iar emisiile de COse încadrează în dreptul cotei de 259g/km. Indiferent de motorul pentru care optează, clienţii îi vor putea gestiona puterea cu ajutorul unei transmisii Quickshift cu 8 viteze.

Design-ul este inspirat din imaginea musculoasă a conceptului C-X16, iar caroseria lui F-Type nu inspiră altceva decât putere. Putere care se transmite începând cu capota şi terminând cu partea din spate şi amplificată de farurile de zi cu tehnologie LED, grila frontală agresivă şi liniile ce denotă un caracter puternic al lui F-Type. Interiorul îşi trage designul din aspectul carlingilor avioanelor de vânătoare, toate comenzile şi indicatorii fiind la îndemâna şoferului, grupate ergonomic pe funcţii.

„O creaţie de design trebuie să spună o poveste, iar fiecare linie a lui F-Type are un început, un sens şi o încheiere. Dacă fiecare linie este creată independent şi i se acordă special destul timp în materie de estetică şi dimensiuni, atunci întregul ansamblu va trece cu brio testul timpului”, a declarat Ian Callum, Director de Design la Jaguar.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide