Jaguar Land Rover conectează vehiculul la semafoare

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri
Jaguar Land Rover conectează vehiculul la semafoare

Producătorul de maşini deţinut de Tata-Motors, Jaguar Land Rover, ar putea scurta semnificativ (sau chiar elimina definitiv) timpul de aşteptare de la semafor cu o nouă tehnologie numită Green Light Optimal Speed ​​Advisory (GLOSA). 

Jaguar Land Rover experimentează tehnologia GLOSA pe SUV-ul Jaguar F-Pace, demonstrând modul în care internetul poate fi folosit pentru a conecta un vehicul la semafoare. Această conectivitate poate fi utilizată pentru a informa şoferul cu privire la viteza optimă de deplasare pentru a prinde semaforul din faţă pe verde, fără oprire sau accelerare.

Prin implementarea acestui sistem se urmăreşte fluidizarea traficulul şi eliminarea ambuteiajelor. De asemenea, ar trebui să fi reduse astfel şi emisiile cauzate de frânare sau de accelerare, în timp ce şoferii vor şi scutiţi de stresul condusului bară la bară.

Pentru ca acest sistem să fie lansat la nivel naţional, toate semafoarele vor trebui să devină inteligente şi să fie conectate la internet. Tehnologia GLOSA se află în prezent în faza de testare în oraşul britanic West Midlands din Coventry.

„Am dezvoltat această tehnologie în colaborare cu Consiliul Local din Coventry, care are planuri ambiţioase vizavi de mobilitate din viitor…”, explică Colin Lee, manager în cadrul Jaguar Land Rover. 

 Comentarii
Inchide