JATO Iunie: Dacia Logan și Sandero, lidere de vânzări în Europa

Autor: George Cristea acum 2 luni Știri

Potrivit unui raport JATO pe luna iunie, Dacia Logan și Sandero au fost lidere de vânzări în Europa, în condițiile în care piața auto europeană a înregistrat un declin de 24%.

Intră în Galeria FOTO

Dacia Sandero, cel mai bine vândut model de autoturism asamblat în România pe piaţa europeană, s-a reîntors în topul celor mai vândute maşini din Europa şi ocupă locul patru în clasament, cu 20.699 de unităţi. Dacia Duster ocupă locul 8, cu 17.400 de autoturisme livrate în iunie.

Renault Clio a câştigat, în iunie, pentru a doua lună consecutiv, statutul de cea mai bine vândută maşină în Europa, cu 37.119 unităţi. Volkswagen Golf ocupă locul doi în top, cu 24.474 unităţi vândute, urmat de Renault Captur care a atras 22.287 cumpărători, potrivit JATO.

Vehiculele electrice, care au beneficiat de discounturi tot mai mari din partea guvernelor din Europa, au înregistrat creşteri semnificative în vânzări. Astfel că achiziţiile electrice, hybrid şi plug-in s-au majorat cu 16,2% , arată datele Jato. În același timp, mașinile diesel au pierdut în popularitate, ajungând la o cotă de 28% în vânzările de mașini noi în Europa.

Renault Zoe a vândut 10.225 de unităţi, fiind prima data în istoria modelului când depăşeşte 10.000 de unităţi vândute într-o lună în Europa. Modelul Zoe depăşeşte astfel Model 3 Tesla, care a avut 7.066 unităţi şi VW e-Golf, cu 3.022 de unităţi.

În ceea ce priveşte segmentul plug-in hybrid, cele mai bine vândute au fost modelele Ford Kuga, cu 3.757 unităţi şi Mitsubishi Outlander, care sistează toate prezentările de modele noi pe piaţa din Europa din cauza dificultăţilor financiare.

JATO iunie: Care sunt cele mai căutate mașini în Europa?

În continuare, cel mai fierbinte segment auto este, de departe, cel al SUV-urilor. Aproape jumătate din mașinile vândute pe Bătrânul Continent sunt SUV-uri (40%), următoarele clasate fiind mașinile de clasă mică (21%) și compactă (16%). Cel mai vândut SUV rămâne Renault Captur, urmat de Dacia Duster și Peugeot 2008.

În clasa mică, Dacia Sandero este depășită doar de Renault Clio, în timp ce Toyota Yaris s-a clasat pe locul 3. VW Golf rămâne cea mai căutată compactă, urmată de Ford Focus și Skoda Octavia.

Dacia a recuperat teren și pe piața din România, în ciuda trendului în scădere al vânzărilor auto.Comentarii
Inchide