Jean Reno şi fibra de carbon: două motive pentru care Bentayga e cool

Autor: Andrei Ştirbu 25 sept. 2015 Știri auto

Au trecut doar două săptămâni de când Bentayga a păşit încrezător în lume, anunţându-se – în purul stil britanic – ca cel mai puternic, mai luxos şi mai exclusivist SUV din lume. Unii încă îl văd ca fiind prea mult pentru Planeta asta – pornind de la pachetul picnic din spate până la ceasul de 150.000 € oferit ca dotare opţională sau până la motorul W12 de 6,0 litri, cu 608 cai-putere şi 900 Newtoni-metru.

Dar lumea vrea maşini mari şi puternice, aşa că Bentley nu a făcut decât să profite de dorinţa clientului pentru a crea un SUV de 2,4 tone cu discuri de frână mai mari decât jantele de Logan – au 400 de milimetri în diametru. La discurile lui Bentayga mă refer.

Aşa că 0-100 km/h în 4,0 secunde şi o viteză maximă de 300 km/h nu par chiar atât de înfricoşătoare. Iar dacă vrei mai multă sportivitate, Bentley îţi oferă acum şi „pachete lifestyle”, unul dintre ele înlocuindu-ţi (sau adăugându-ţi) elemente ale caroseriei create din fibră de carbon.

După cum spun oamenii care au muncit la ele, acestea au rolul de a-ţi îmbunătăţi performanţele aerodinamice. Şi probabil că mai slăbeşte masa cu câteva kilograme, cu toate că asta chiar nu s-ar simţi probabil. Nu ştiu cum interpretezi tu asta, însă pentru mine gestul de a merge până la capăt (cu aerul ăsta dinamic) mi se pare unul de curaj. Pachetul prezentat aici se numeşte Styling Specification şi face parte din suita de şase echipări predefinite în care Bentayga este disponibil.

În plus, l-au ales pe Jean Reno să vorbească despre elementul „extraordinar”, în timp ce stă în creierul munţilor lângă un munte de maşină. Pentru cei care nu înţeleg cine e tipul în vârstă care seamănă un pic cu Steve Jobs – vă recomand filmele Léon, Tais-toi!, Ronin sau L’immortel. Şi Wasabi. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide