Jeep Cherokee vine în Europa via Salonul Auto de la Geneva

Autor: Iulian Dnistran 05 feb. 2014 Știri auto

Jeep Cherokee este diponibil pe piaţa din SUA din octombrie 2013, iar 2014 este anul în care SUV-ul va ajunge şi pe piaţa din Europa prin prezenţa la Salonul Auto de la Geneva, aşa cum a făcut-o fratele său mai mare Grand Cherokee (pe care l-am testat în România).

Am trecut oceanul şi am aterizat aici. Cu aceeaşi faţă.

Ca o adaptare la piaţa europeană, Jeep a decis extinderea gamei de motorizări deja existente cu două propulsoare turbodiesel de 2 l Multijet II. În prima versiune, motorul oferă 140 CP gestionaţi cu ajutorul unei transmisii automate cu şase rapoarte.

A doua versiunea, ceva mai animată, oferă 170 CP şi un cuplu maxim de 350 Nm, resurse exploatabile cu ajutorul unei transmisii automate cu nouă rapoarte – soluţie tehnică folosită pentru prima dată pe un SUV de clasă medie. Ambele motorizări oferă sistem automat Start/Stop pentru o mai bună economie de combustibil.

Ok…cum mă dau jos de aici?

În cazul în care mediu înconjurător şi trendul eco vă sunt lucruri necunoscute, Jeep oferă în Europa şi propulsorul Pentastar V6 de 3,2 litri cu 272 CP şi 315 Nm, cuplat cu transmisia automată cu nouă rapoarte menţionată mai sus. În bunul obicei american, Jeep Cherokee oferă opţiuni şi în ceea ce priveşte sistemele 4×4, unde oferă trei variante – Jeep Active Drive I, Jeep Active Drive II şi Jeep Active Drive Lock.

Aici lucrurile nu sunt la fel de controversate ca la exterior.

Modelul este aşteptat să debuteze la Salonul Auto de la Geneva 2014, de unde vă vom transmite mai multe informaţii pe măsură ce acestea devin disponibile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide