Jeep prezintă noile modele Renegade și Compass cu motorizări e-Hybrid

Autor: Ionuț Vîlciu 03 apr. 2024 Știri auto

Noile Jeep Renegade și Jeep Compass, ambele în cea mai recentă versiune e-Hybrid, au fost prezentate la Balocco în cadrul e-hybrid Media Drive, prezentând noua tehnologie a motoarelor hibride ale producătorului american.

Între 12 și 20 martie, localitatea Balocco a găzduit media drive-urile pentru gama e-Hybrid de la Jeep, deschizând atât ușile localității, cât și pe cele ale vehiculelor, unor jurnaliști europeni selectați din 14 țări. Pe traseele special amenajate, jurnaliștii au descoperit caracteristicile unice ale celor două vehicule e-Hybrid și performanțele concrete ale acestora.

Cele două vehicule echipate cu motorul turbo GSE T4 de 1,5 litri includ mai multe componente și capacități menite să îmbunătățească eficiența și performanța. Motorul T4 Turbo GSE pe benzină în patru cilindri cu ciclu Miller generează 130 CP și 240 Nm de cuplu maxim. În mod esențial, sistemul hibrid integrează un sistem de frânare inteligent, care permite frânarea regenerativă pentru a valorifica energia în timpul decelerării.

Motorul termic este completat de un generator de pornire cu curea, care facilitează repornirea lină a motorului cu ardere internă la viteze mici, asigurând o funcționare fără întreruperi și emisii reduse. În plus, transmisia este echipată cu un motor P2.5, care oferă o propulsie electrică suplimentară de 15 kW. Puterea este furnizată de un pachet compact de baterii de 48V răcit cu aer, cu o capacitate de 17,5 Ah și 0.8 kWh.

Noi motorizări hibride pentru Jeep Compass și Renegade

De asemenea, Jeep Renegade și Compass MY24 introduc o gamă complet nouă, mai simplificată și mai eficientă, alcătuită din trei niveluri de echipare pentru Renegade – Renegade, Altitude, Summit – și două niveluri de echipare pentru Compass – Altitude și Summit.

Renegade MY24 primește noul sistem de infotainment de 10,1 inch, noul grup de instrumente digital TFT de 10,25 inch, precum și un volan nou, dar și conectivitatea Apple Carplay și Android Auto, acum wireless. Toate aceste dotări sunt acum standard pentru întreaga gamă, începând de la nivelul de echipare de bază, Renegade, care completează oferta cu jante din aliaj de 16 inch, scaune din stofă și proiectoare de ceață, până la nivelul de echipare Altitude.

În cazul Jeep Compass, nivelul de echipare Altitude dispune de elemente exterioare și interioare noi, inclusiv faruri full LED cu un design specific, jante din aliaj de 18 inch, precum și scaune din stofă/piele ecologică, în timp ce  nivelul de echipare Summit vine cu jante din aliaj de 19” și un plafon contrastant.

Noul Compass MY24 este deja disponibil la dealerii Jeep, în timp ce noul Renegade MY24 va fi lansat în aprilie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jeep


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide