Jeep prezintă noul Jeep Avenger 4xe. Micul SUV primește un sistem de propulsie hibrid și tracțiune integrală

Autor: Ionuț Vîlciu 26 feb. 2024 Știri auto
Jeep prezintă noul Jeep Avenger 4xe. Micul SUV primește un sistem de propulsie hibrid și tracțiune integrală

Pentru prima dată, Jeep introduce tehnologia hibridă 4xe pe cel mai mic SUV al său, Avenger. Astfel, Jeep Avenger va putea fi cumpărat, în premieră, și cu tracțiune integrală.

Lansat inițial cu un sistem de propulsie complet electric, fiind și primul model cu zero emisii al mărcii americane, Jeep Avenger a primit și motorizări termice. Acum, cel mai mic model din gama Jeep va putea fi cumpărat și în versiunea 4xe, un hibrid cu tracțiune integrală.

Noul Jeep Avenger 4xe reprezintă un punct de cotitură pentru marcă. Cea mai recentă versiune a modelului nostru de succes reunește compactitatea și versatilitatea unui Avenger cu performanța sistemului de tracțiune integrală. Rezultatul este o capacitate de neegalat pentru o experiență de condus mai dinamică. Noul Avenger 4xe vine să completeze oferta mărcii Jeep de SUV-uri 4×4 pe toate segmentele”, a declarat Eric Laforge, directorul mărcii Jeep în Europa.

Jeep Avenger primește, în premieră, o versiune cu tracțiune integrală

Varianta 4xe primește un upgrade semnificativ odată cu integrarea sistemului de tracțiune integrală.  Valorificând puterea electrificării, noul Avenger 4xe oferă o tracțiune și performanțe off-road superioare. Vehiculul cuplează motorul termic de 136 CP cu două motoare electrice de 28 CP fiecare, capabile să pună în mișcare ambele punți. Datorită tehnologiei „power looping”, noul Avenger 4xe garantează tracțiunea integrală indiferent de starea de încărcare a bateriei, astfel că tracțiunea disponibilă va fi disponibilă indiferent de situație.

Combinarea tehnologiei mild-hybrid de 48V cu sistemul de tracțiune integrală la modelul Avenger 4xe reprezintă intenția mărcii Jeep de a oferi o experiență de condus 4×4 sustenabilă, rămânând în același timp incluzivă și accesibilă clienților din Europa. Marca Jeep a urmărit întotdeauna obiectivul de a se deschide către oameni, printr-o gamă completă de vehicule 4×4 adaptate la nevoile fiecărui client. Ca urmare a strategiei de electrificare a mărcii Jeep, care este în concordanță cu o lume care se îndreaptă din ce în ce mai mult spre sustenabilitatea mediului, răspunsul mărcii este o ofertă de vehicule vastă și diversă, acum mai bogată ca niciodată”, a declarat producătorul american.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jeep


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide