Jeep Renegade va primi o versiune plug-in hybrid. FCA va elimina treptat motoarele diesel de pe modelele europene

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Fiat Chrysler (FCA) a declarat luni că a început pregătirile pentru producerea unei versiuni plug-in hybrid pentru modelul Jeep Renegade. Producătorul de automobile îşi propune să avanseze în procesul de electrificare a modelelor sale, şi să respecte regulile tot mai dure privind emisiile. 

FCA – al şaptelea producător mondial de automobile, a declarat în iunie că va investi 9 miliarde de euro în maşini electrice şi hibride în următorii cinci ani, pentru a se conforma în totalitate reglementărilor privind emisiile. De asemenea, s-a angajat să elimine treptat motoarele diesel de pe modelele europene de pasageri până în 2021.

Jeep Renegade plug-in hybrid, aşteptat pe piaţă la începutul anului 2020, va fi produs la fabrica FCA din Melfi, din sudul Italiei, unde se produc deja motoare pentru Fiat 500X. 

Până în 2022, FCA intenţionează să ofere un total de 12 sisteme de propulsie electrică, inclusiv vehicule electrice cu baterii (BEV) şi plug-in hybrid (PHEV).

Fostul şef executiv al FCA, Sergio Marchionne, a refuzat mult timp să accepte electrificarea, spunând că ar face acest lucru numai dacă vânzarea de maşini electrice ar putea fi făcută pe profit.

Sursă: reuters.com

 Comentarii
Inchide