Jeep și Suzuki, prinse cu softuri mincinoase la motoarele diesel în Olanda

Jeep și Suzuki, prinse cu softuri mincinoase la motoarele diesel în Olanda

Autor: ProMotor acum 7 luni Știri

Modelele diesel Jeep Grand Cherokee și Suzuki Vitara au încălcat regulile privind emisiile, a decis joi autoritatea rutieră olandeză RDW (Netherlands Vehicle Authority).

În cazul în care nu remediază aceasta problema cele două branduri auto vor confrunta cu o interdicție a vânzărilor în Europa.

Grand Cherokee și Vitara au folosit soft-uri care le-au determinat să emită niveluri mai ridicate de oxid de azot pe șosea, decât în ​​condiții de testare.

Cei de la Jeep au dezvoltat o soluție de remediere a software-ului și au primit ordin să organizeze o campanie de rechemare în service pentru mașinile din Europa, însă Suzuki încă mai caută o soluție credibilă pentru Vitara, a spus autoritatea de reglementare.

„Suzuki trebuie să vină cu măsuri de îmbunătățire adecvate sau RDW va începe procesul de revocare a autorizației de comercializare”, a declarat autoritatea rutieră din Olanda.

Autoritățile de reglementare din întreaga lume testează modele diesel, de când Volkswagen Group a recunoscut în 2015 că a folosit un software ilegal pentru a înșela testele privind emisiile.

Secretarul de stat olandez pentru infrastructură, Stientje van Veldhoven, a declarat într-o scrisoare către Parlament că va informa procurorii despre constatările RDW.

Reprezentanții Fiat Chrysler și Suzuki nu au putut fi contactați pentru comentarii.

Sursă: Automotive News Europe 


Sursa foto: ProMotor


Comentarii
Inchide