Jeep și Suzuki, prinse cu softuri mincinoase la motoarele diesel în Olanda

Autor: ProMotor 23 ian. 2020 Știri auto
Jeep și Suzuki, prinse cu softuri mincinoase la motoarele diesel în Olanda

Modelele diesel Jeep Grand Cherokee și Suzuki Vitara au încălcat regulile privind emisiile, a decis joi autoritatea rutieră olandeză RDW (Netherlands Vehicle Authority).

În cazul în care nu remediază aceasta problema cele două branduri auto vor confrunta cu o interdicție a vânzărilor în Europa.

Grand Cherokee și Vitara au folosit soft-uri care le-au determinat să emită niveluri mai ridicate de oxid de azot pe șosea, decât în ​​condiții de testare.

Cei de la Jeep au dezvoltat o soluție de remediere a software-ului și au primit ordin să organizeze o campanie de rechemare în service pentru mașinile din Europa, însă Suzuki încă mai caută o soluție credibilă pentru Vitara, a spus autoritatea de reglementare.

„Suzuki trebuie să vină cu măsuri de îmbunătățire adecvate sau RDW va începe procesul de revocare a autorizației de comercializare”, a declarat autoritatea rutieră din Olanda.

Autoritățile de reglementare din întreaga lume testează modele diesel, de când Volkswagen Group a recunoscut în 2015 că a folosit un software ilegal pentru a înșela testele privind emisiile.

Secretarul de stat olandez pentru infrastructură, Stientje van Veldhoven, a declarat într-o scrisoare către Parlament că va informa procurorii despre constatările RDW.

Reprezentanții Fiat Chrysler și Suzuki nu au putut fi contactați pentru comentarii.

Sursă: Automotive News Europe 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide