Jeep Wrangler facelift ajunge în Europa. SUV-ul primește actualizări estetice, un plus de siguranță și tehnologii revizuite – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 12 sept. 2023 Știri auto

Facelift-ul SUV-ului Jeep Wrangler ajunge și în Europa. Versiunea actualizată a off-roaderului american se bucură de actualizări de ordin estetic, dar și tehnologii îmbunătățite.

Prezentată la Salonul Auto de la New York, versiunea actualizată a lui Jeep Wrangler a sosit și în Europa. SUV-ul american primește o grilă nouă, un ecran mai mare pentru sistemul de infotainment și mai multe sisteme de siguranță în standard.

Vom începe prin a menționa că Jeep Wrangler a primit o nouă grilă frontală, facelift-ul fiind ușor de identificat cu ajutorul acestui nou element de design. Rama grilei este vopsită în culoarea caroseriei, iar cele șapte fante, specifice modelelor din gama Jeep, rămân prezente pe Wrangler. Grila nu este singurul element vizual actualizat. Facelift-ul aduce și noi modele de jante, cu dimensiuni cuprinse între 17 și 20 de inch. În funcție de modelul de jantă ales, acestea pot primi anvelope de teren, care să crească capabilitățile SUV-ului.

Pentru a proteja componentele critice ale vehiculului în timp ce se află pe traseu, inclusiv rezervorul de combustibil, cutia de transfer și carterul de ulei al transmisiei automate dispun de patru scuturi de protecție. De asemenea, antena clasică a dispărut, receptorul acesteia fiind integrat acum în parbriz. Jeep Wrangler poate fi configurat cu un plafon de tip soft top sau hard top. De asemenea, există și opțiunea pentru plafonul retractabil Sky One-Touch.

Jeep Wrangler primește un ecran central mai mare

Jeep Wrangler a suferit câteva schimbări și în habitaclu, iar cea mai evidentă dintre toate este prezența unui nou ecran central de infotainment. Acesta este mai mare ca înainte, având o diagonală de 12,3 inch. De asemenea, este inclus ca echipare standard pentru noul Jeep Wrangler facelift. Creșterea în dimensiuni a ecranului a dus la mutarea comenzilor fizice pentru climatizare în mijlocul bordului, iar direct sub ecranul central avem și o gură de ventilație.

Alături de noul ecran mai mare, sistemul multimedia Uconnect 5 a fost actualizat și a primit câteva funcții noi. Spre exemplu, noul Wrangler facelift dispune acum de o funcție care poate afișa mai multe trasee off-road virtuale.

Ce motorizări sunt disponibile?

Jeep mizează pe două motorizări pentru piața europeană. Motorul turbo de 2,0 litri cu patru cilindri în linie, are o putere de 272 CP și un cuplu de 400 Nm, fiind cuplat la o transmisie automată cu opt trepte. Pe lângă acesta, clienții vor avea la dispoziție motorizarea plug-in hybrid 4xe. Sistemul de propulsie al modelului Jeep Wrangler 4xe integrează două motoare electrice și un pachet de baterii de 400 de volți cu un motor turbo de 2,0 litri în patru cilindri și o transmisie automată cu opt trepte. În modul pur electric, Wrangler 4xe poate parcurge până la 51 de kilometri cu o singură încărcare. Puterea grupului motopropulsor al modelului Wrangler 4xe se ridică la 380 CP și 637 Nm de cuplu.

Ca noutate pentru 2024, toate modelele Wrangler 4xe oferă o casetă de alimentare Jeep 4xe Power Box care dispune de patru prize de 230 de volți, permițând pachetului de baterii să alimenteze dispozitive externe, cum ar fi telefoane și tablete.

În Europa, Jeep Wrangler 2024 va fi disponibil în versiunile Sahara și Rubicon. Primele vehicule vor începe să sosească la dealerii Jeep din Europa în prima jumătate a anului 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jeep


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide