Jessi Combs a primit post mortem titlul de cea mai rapidă femeie din lume

Autor: George Cristea 25 iun. 2020 Știri auto

Jessi Combs a primit post mortem titlul de cea mai rapidă femeie din lume, a anunțat Guiness World Records. Jessi a murit anul trecut într-un accident petrecut în timp ce încerca să doboare recordul existent, stabilit în 1976.

Intră în Galeria FOTO

Jessi Combs, pilot de curse și vedetă de televiziune, a avut mai multe încercări de a doborî recordul mondial de viteză pe patru roți pentru femei. Pe 27 august 2019, însă, Jessi a murit în deșertul Alvord din statul american Oregon, după ce mașina sa s-a dezintegrat și a luat foc.

Potrivit investigatorilor accidentului, acesta a fost produs de o „defecțiune mecanică la o roată din față”, cel mai probabil provocată după ce vehiculul condus de Jessi a lovit un obiect neidentificat de pe pistă. În momentul accidentului, mașina condusă de Jessi ar fi atins o viteză de 550 mph (circa 885 km/h). Potrivit raportului medicului legist, cauza morții lui Jessi a fost un traumatism produs în urma unei lovituri puternice la cap.

Jessi Combs a devenit oficial cea mai rapidă femeie din lume

Recordul înregistrat post mortem de Guiness World Records a fost de 522,783 mph (841,338 km/h). Valoarea este mai mică decât viteza maximă atinsă pentru că recordurile de viteză Guiness presupun rularea în ambele sensuri ale pistei, rezultatul final reprezentând o medie a vitezelor maxime obținute în timpul probelor de record.

Recordul anterior fusese stabilit tot de o americancă, cascadoarea Kitty O’Neil, în 1976, de asemenea în deșertul Alvord. Viteza maximă atinsă atunci fusese de 512,7 mph (825,11 km/h). Prin urmare, recunoașterea performanței atinse de Jessi Combs în momentul morții reprezintă doborârea acestui record după mai bine de 40 de ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide