Jony Ive, geniul care a lucrat cu Steve Jobs, va desena viitorul model electric Ferrari

Autor: Cristian Agatie 29 sept. 2021 Știri auto
Jony Ive, geniul care a lucrat cu Steve Jobs, va desena viitorul model electric Ferrari

Jony Ive, geniul care a lucrat cu Steve Jobs și care este creditat cu succesul produselor Apple din perioada de glorie, va desena viitorul model electric Ferrari. Compania fondată de fostul designer Apple a încheiat un acord multianual cu Exor, holdingul care deține Ferrari și alte mărci de lux.

Jony Ive a părăsit Apple în iunie 2019 pentru a fonda propria companie de design, denumită LoveFrom. De atunci, informațiile despre vedeta care a lucrat cu Steve Jobs pentru a revoluționa piața cu iPhone și iPad au fost aproape inexistente. Asta până luni, când Ferrari și holdingul Exor, care deține marca italiană, au anunțat un parteneriat multi-anul cu LoveFrom pentru a „explora proiecte în zona de lux”, potrivit 9to5Mac.

Detaliile parteneriatului nu au fost dezvăluite, dar Ferrari a vorbit într-un comunicat de o „alăturare a performanței și excelenței Ferrari cu experiența și creativitatea LoveFrom, care au definit produse extraordinare, capabile să schimbe lumea”. Informațiile, deși laconice, se aliniază cu cele despre dezvoltarea unui viitor model Ferrari cu propulsie electrică.

Jony Ive va desena viitorul model electric Ferrari

Parteneriatul cu Exor și Ferarri reprezintă primul proiect major în afara cercului de companii din Silicon Valley. LoveFrom a păstrat până acum un strâns contact cu companiile din IT, atât prin partenriatul cu Apple, primul său client, cât și prin contractul încheiat cu Airbnb anul trecut. Ive ajută gigantul din domeniul ospitalității să dezvolte o nouă generație de produse și servicii.

Ferrari a confirmat anterior că lucrează la un model electric, pe care-l va lansa pe piață în 2025. Supercarul va asigura tranziția mărcii italiene într-un viitor care nu mai are răbdare cu motorul termic, care va fi interzis după 2035. Jony Ive are, astfel, ocazia să marcheze un moment istoric pentru cea mai populară marcă de mașini din lume.

Atât Ive, cât și Marc Newson, partenerul cu care a fondat LoveFrom,  sunt deținători și colecționari de mașini Ferrari. Jony Ive, în mod deosebit, este cunoscut că are o pasiune pentru maşini. Acesta conduce un Bentley Mulsanne negru, un Aston Martin şi un Range Rover.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hepta


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide