Jumătate din preţul fiecărui litru de benzină sau motorină este compus din taxe. România este în top 10 ţări cu cel mai ridicat nivel de taxare al carburanţilor

Autor: ProMotor 06 dec. 2018 Știri auto
Jumătate din preţul fiecărui litru de benzină sau motorină este compus din taxe. România este în top 10 ţări cu cel mai ridicat nivel de taxare al carburanţilor

Aproximativ 52% din preţul benzinei la pompă în România reprezintă taxe, iar în cazul motorinei procentul este de 48%, arată un studiu realizat de UHY, care a luat în calcul taxele şi preţurile carburanţilor din 24 de ţări din întreaga lume, analizând costul benzinei, al motorinei şi GPL/Autogaz şi procentul de preţ care provine din aceste taxe.

România se află, astfel, în Top 10 al ţărilor cu cel mai ridicat nivel al taxelor pe acest segment.

Franţa a ocupat primul loc în materie de taxe care reprezintă cel mai mare procent din preţul total al benzinei (64%).

Realizatorii studiului explică faptul că, în România, taxele reprezintă în medie 52% din costul preţului benzinei şi 48% din costul preţului motorinei, spre deosebire de media de la nivel mondial de 50%, respectiv 44%.

Ca exemple din alte state, este amintită Marea Britanie, unde taxele urcă până la 60% din costul pentru motorină, în vreme ce în Germania această valoare este de 53% din cost. De asemenea, în Japonia taxele din costul benzinei reprezintă 42% din costul total şi 33% în cazul motorinei, în timp ce în Canada procentajele sunt de 35% pentru benzină şi 32% la motorină. Totodată, în SUA, valoarea taxelor se prezintă astfel: 17% din costul benzinei şi 18% din costul motorinei.

UHY Audit CD SRL este o firmă de audit, consultanţă fiscală şi contabilitate, membră a Camerei Auditorilor Financiari din România, Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, precum şi a Camerei Consultanţilor Fiscali. Începând cu anul 2007 este membră a organizaţiei UHY, o reţea internaţională de firme independente de contabilitate şi consultanţă, cu birouri în principalele centre de afaceri din întreaga lume.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide