Justiţia a decis. Măsurile împotriva diesel-urilor sunt extrem de drastice

Justiţia a decis. Măsurile împotriva diesel-urilor sunt extrem de drastice

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Instanţa din Leipzig a decis că marile oraşe germane au dreptul de a interzice diesel-urile vechi, scrie reuters.com. Această decizie ar putea să afecteze aproape 15 milioane de maşini.

Scandalul Volkswagen a afectat grav imaginea maşinilor diesel şi ponderea acestora în totalul pieţei maşinilor noi în Germania a scăzut în doi ani de la peste jumatate, la o treime.

Reacţia globală împotriva maşinilor cu motoare diesel a început după ce Volkswagen a admis, în 2015, că a înşelat la testele de emisii.

Hotărârea a fost lăudată de ecologişti, însă a înfuriat politicienii de dreapta care au spus că milioane de şoferi nu-şi vor mai putea folosi maşinile. 

Merkel a menţionat că hotărârea nu va afectat toţi conducătorii auto din Germania, şi a declarat că guvernul va discuta cu autorităţile locale despre cum să procedeze.

Oficialii din Paris, Madrid, Mexico City şi Atena au declarat că intenţionează să interzică vehiculele diesel din centrele oraşelor până în 2025, în timp ce primarul din Copenhaga doreşte să interzică intrarea în oraş a autoturismelor diesel încă de anul viitor.

Vânzările de autoturisme diesel au scăzut rapid în Europa, din cauza scandalului Volkswagen. Comentarii
Inchide