Kalashnikov UV-4, un vehicul electric în cel mai pur stil sovietic – GALERIE FOTO

Autor: Mihai Morcovescu 22 nov. 2021 Știri auto

Cunoscută în principal pentru realizarea legendarei arme AK-47, compania Kalashnikov va lansa propriul vehicul electric.

Viitorul model cu zero emisii al rușilor va fi, în fapt, versiunea de serie a conceptului Izh UV-4 EV prezentat în 2018. Un set de fotografii apărute în mediul online indică atât o versiune cu patru roți, cât și una compactă cu trei roți.

Motor de 50 kW și autonomie de 150 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit pozelor depuse la Biroul de Brevete din Rusia, viitorul UV-4 de serie nu diferă foarte mult din punct de vedere estetic comparativ cu conceptul din care derivă. Vehiculul păstrează forma care amintește de Renault Twizy.

Mașinuța pe baterii gândită de ruși măsoară 3,4 metri în lungime, 1,5 metri în lățime și 1,7 metri în înălțime. Potrivit Carscoops, echipamentele de bază ar urma săî includă aer condiționat, un instrumentar digital, un ecran tactil pentru sistemul de infotainment și o suspensie reglabilă pe înălțime.

Rapoartele anterioare ale companiei din Ijevsk sugerau că viitorul UV-4o va primi un motor electric putere de până la 50 kW sau 68 CP care ar permite atingerea unei viteze de vârf de 80 km/h datorită greutății reduse de 650 kg. Reprezentanții Kalashnikov nu au dezvăluit detalii despre baterie, însă aceasta ar trebui să aibă o capacitate suficient de mare pentru o autonomie de 150 km.

Trecând la versiunea cu trei roți, aceasta nu a primit încă nici un nume. Din imagini se poate observa că are un design similar cu UV-4, însă caroseria și ampatamentul sunt semnificativ mai mici. Cel mai important detaliu îl reprezintă unica roată posterioară, amplasată central

Varianta modelului electric cu trei roți preia partea frontală de la fratele său cu patru roți, însă are o formă mai rotunjită. În plus, vehiculul are o trapă, dar nu are uși, lăsând cabina expusă, o cabină în care există loc suficient pentru două persoane și bagajele acestora. Tabloul de bord va fi identic cu cel de pe UV-4.

Cei de la Kalashnikov nu au oferit nici un fel de informații privind lansarea pe piață a vehiculelor lor electrice, însă nu ar fi exclus ca un anunț în această privință să vină dinspre Rusia în primele luni ale anului viitor.

Sursa: Kalashnikov

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kalashnikov


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide