Ken Block, pilotul celebru pentru seria de cascadorii Gymkhana, a murit la doar 55 de ani

Autor: Ionuț Vîlciu 03 ian. 2023 Știri auto

Ken Block, celebrul pilot, a murit la vârsta de doar 55 de ani. Decesul a survenit din cauza unui accident de snowmobil.

Potrivit unei postări de pe contul de Instagram The Hoonigans, pilotul de raliuri Ken Block a murit într-un accident de snowmobil la data de 2 ianuarie 2023, scrie Motor1. Echipa Hoonigans a transmis doar că Block „a murit într-un accident cu snowmobilul” și cere fanilor să respecte intimitatea familiei în ceea ce, fără îndoială, va fi o perioadă dificilă.

Conform unei declarații oferite de Biroul șerifului din Wasatch, Ken Block a murit din cauza unui accident petrecut pe snowmobil. Potrivit celor declarate, Block conducea snowmobilul pe o rampă abruptă. Din cauza unghiului mare, snowmobilul s-a ridicat de partea din față, răsturnându-se. Vehiculul a căzut pe Block, iar acest lucru i-a cauzat decesul. Autoritățile au transmis că el a fost declarat decedat la fața locului din cauza rănilor suferite în urma accidentului. Se pare că Block era cu un grup de mai mulți oameni, dar s-a aventurat de unul singur pe acea zonă unde s-a produs accidentul fatal.

Ken Block a fost unul dintre cele mai sonore nume din lumea sportului cu motor

Ken Block a fost unul dintre cele mai sonore nume în lumea sporturilor cu motor, dar el nu s-a limitat la a pilota mașini. Americanul a concurat pe skateboarduri, snowboarduri și motociclete, precum și la volanul a mai multe tipuri de mașini de raliu. Foarte mulți oameni îl știu pe Ken Block datorită videoclipurilor sale din seria Gymkhana, care înfățișau cascadorii extreme pe care el le făcea la volanul mașinilor cu sute de cai putere.

Block a încheiat recent un parteneriat cu Audi, lucrând direct cu inginerii din Germania pentru a construi S1 Hoonitron complet electric, inspirat de legendarul Audi S1 Quattro. Block a condus recent mașina în ultimul său videoclip Gymkhana, care a avut loc în Las Vegas.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide