Kia a dezvăluit primele schițe cu conceptul EV9

Autor: Mihai Morcovescu 11 nov. 2021 Știri auto

Coreenii de la Kia a dat publicității primele schițe oficiale cu noul EV9, concept care anunță viitorul SUV 100% electric.

Constructorul asiatic a organizat un eveniment online în care și-a prezentat planurile de viitor în ceea ce privește soluțiile de mobilitate sustenabilă. Reprezentanții Kia au anunțat cu acest prilej că, până în anul 2035, brandul sud-coreean dorește să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Materiale sustenabile la interior

Kia a dezvăluit primele schițe cu viitorul concept EV9

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

De asemenea, cei de la Kia și-au dezvăluit intenția de a-și electrifica întreaga gamă de modele destinate piețelor din Europa. Un prim pas în această direcție a fost făcut odată cu lansarea modelului EV6, care este urmat acum, iată, de conceptul EV9.

Noul Kia EV9 concept „stă” pe aceeași platformă tehnică E-GMP ca și EV6 sau Hyundai Ioniq 5. Viitorul model de serie va fi un SUV de mari dimensiuni, semnificativ mai mare comparativ cu actualul EV6, și va dispune de trei rânduri de scaune.

Potrivit informațiilor publicate de Kia, prototipul îmbină designul progresist și dimensiunile unui SUV, cu o tehnologie de ultimă generație și un sistem de propulsie electrică avansat.

Designerii au folosit la interior materiale sustenabile. Podeaua este realizată din plase de pescuit reciclate, în timp ce plasticul scaunelor este rezultat din PET-uri reciclate. Instrumentarul de bord digital și display-ul central sunt încorporate într-o singură unitate, în timp ce volanul aduce cu o manșă de avion și seamănă destul de mult cu cel de pe Tesla.

Conceptul Kia EV9 își va face debutul în „carne și oase” în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, în ziua de 17 noiembrie.

Sursa: Kia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide