Kia a realizat o călătorie de peste 3.700 de kilometri cu e-Niro la Conferinţa ONU privind schimbările climatice, pentru a sublinia importanţa tranziţiei la transportul sustenabil

Autor: ProMotor 18 dec. 2018 Știri auto
Kia a realizat o călătorie de peste 3.700 de kilometri cu e-Niro la Conferinţa ONU privind schimbările climatice, pentru a sublinia importanţa tranziţiei la transportul sustenabil

Kia a realizat o călătorie de 3.741 kilometri cu noul crossover 100% electric e-Niro, oferind astfel un mesaj delegaţilor la cea de-a 24-a Conferinţă a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP24) cu privire la importanţa tranziţiei la forme de transport sustenabile.

Călătoria din Lisabona, Capitala Europeană Verde în 2020, către Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP24) organizată în Katowice, Polonia a ilustrat beneficiile transportului cu zero emisii oferite de Kia e-Niro – şi numeroasele obstacole care încă stau în calea unei utilizări mai răspândite a vehiculelor electrice.

Proiectul ‘COP by Electric Car’: 3.741 kilometri parcurşi, nouă zile, şapte ţări, 14 oraşe

Echipa ‘COP by Electric Car’ a plecat din Lisabona pe 3 decembrie şi a ajuns în Katowice pe 11 decembrie. Pe parcursul celor nouă zile ale călătoriei, crossover-ul 100% electric Kia e-Niro a parcurs 3.741 kilometri, traversând şapte ţări şi oprind în 14 oraşe: Madrid, Vitoria-Gasteiz (EGC 2012), San Sebastián, Bordeaux, Tours, Paris, Brussels, Nijmegen (EGC 2018), Essen (EGC 2017), Dortmund, Berlin, Dresden, Wrocław şi Katowice. În timpul călătoriei au fost aranjate întâlniri cu politicienii locali pentru a demonstra viabilitatea dezvoltării unei mobilităţi electrice sustenabile şi pentru a atrage atenţia asupra provocărilor aduse de aceasta.

Emisiile CO2  ale modelului e-Niro au fost măsurate în timp real de către echipa COP by Electric Car. Emisiile CO2  indirecte – asociate producerii energiei electrice – au totalizat 154 kg – reprezentând o reducere de 74% a emisiilor în comparaţie cu aceaşi distanţă parcursă cu un automobil propulsat de un motor cu combustie internă. Consumul electric mediu a fost de 17 kW/100 km, iar viteza medie a fost de 71 km/h. În timpul celor nouă zile, automobilul a petrecut 54.5 ore pentru încărcare – 15 ore în cursul zilei şi 39.5 ore în timpul opririlor nocturne.

e-Niro: până la 455 Km în ciclu combinat şi de până la 615 Km în ciclu urban

e-Niro, primul crossover utility vehicle al Kia, oferă o autonomie de până la 455 kilometri (282 mile) cu o singură încărcare – şi până la 615 kilometri (382 mile) în oraş. Comercializat pe pieţele europene, noul Kia e-Niro oferă o autonomie mai mare decât multe automobile propulsate de motoare cu combustie internă pe benzină şi multe alte vehicule electrice (şi chiar decât un număr semnificativ de alte automobile electrice mai scumpe) datorită sistemului său de propulsie cu zero emisii. Combinaţia unică dintre stil şi practicitate se îmbină cu garanţia fără egal Kia, de şapte ani, 150.000 kilometri, ce acoperă de asemenea şi pachetul de baterii şi motorul electric.

e-Niro este disponibil cu pachetul de baterii litiu-ion polimer, de capacitate mare, de 64 kWh dar şi cu pachetul de 39.2 kWh, ce oferă şoferilor o autonomie de până la 289 kilometri (179 mile) cu zero emisii, cu o singură încărcare completă. Conectat la un încărcător rapid de 100 kW, e-Niro are nevoie de doar 42 de minute pentru reîncărcarea bateriei de la 20% la 80%.

Noul e-Niro se alătură versiunilor existente Niro Hybrid şi Plug-in Hybrid – care au fost comercializate la nivel mondial în peste 250.000 de unităţi de la lansarea acestora în 2016. Până în acest moment, în Europa au fost vândute peste 82.000 de unităţi ale crossover-ului hibrid.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide