Kia Ceed a câştigat titlul „Maşina Anului 2019 în România”. Test drive Kia Ceed 1.4 GDI – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 12 dec. 2018 Știri auto
Kia Ceed a câştigat titlul „Maşina Anului 2019 în România”. Test drive Kia Ceed 1.4 GDI – GALERIE FOTO

Noul model Kia Ceed a câştigat titlul „Maşina Anului 2019 în România” acordat de juriul Asociaţiei Presei Auto din Romania (APAR). Kia Ceed câştigă astfel disputa celor şapte modele finaliste cu un total de 221 puncte din 225 posibile. Şi prima generaţie Kia cee’d a câştigat acest trofeu în anul 2008. Podiumul final de anul acesta a fost completat de Opel Combo care a acumulat 130 puncte, respectiv Hyundai Kona cu 129 puncte.

Ajunsa la cea de-a 20-a ediţie, competiţia „Maşina Anului în România” organizată de Asociatia Presei Auto din România s-a derulat pentru a patra oară consecutiv la Academia Titi Aur. Cele şapte modele finaliste au fost selectate în prealabil de juriul competiţiei format din 15 membri din toate mediile de comunicare, din peste 30 de modele nou lansate anul acesta, eligibile conform criteriilor competiţiei. Cele şapte finaliste au fost: Ford Focus, Hyundai Kona, Kia Ceed, Mercedes A-Class, Mitsubishi Eclipse Cross, Opel Combo şi Volkswagen Touareg.

Programul de testare şi jurizare a celor şapte modele finaliste a inclus atât deplasarea pe drumurile publice, cât şi teste specifice de manevrabilitate şi confort organizate pe pista Academiei Titi Aur. Juriul a avut astfel posibilitatea de a verifica – într-un mod extensiv, atât în condiţii de trafic pe drumuri naţionale cât şi într-un mediu specific – toate capacităţile maşinilor din competiţie.

„A fost un eveniment cu încărcătură dublă, având în vedere că este ce-a de-a 20-a ediţie a competiţiei. În contextul actual, sunt puţine exemple de continuitate şi longevitate ale unei competiţii de asemenea anvergura în alte domenii, la nivel naţional. Un motiv de bucurie în plus pentru APAR, care a reunit şi de această dată un Juriu cu o expertiza excelentă, reprezentând toate tipurile de media, de la presa scrisă, la on-line, radio şi TV. În ceea ce priveşte modelul câştigător, Kia Ceed s-a impus categoric, fiind votată pe primul loc de 14 dintre cei 15 membri ai juriului. Este a doua oară, după titlul câştigat în 2008, când modelul coreean câştigă titlul de Maşina Anului în România.”  a precizat Daniel Costea, Preşedinte APAR.

CLASAMENT FINAL MAŞINA ANULUI 2019 ÎN ROMÂNIA

1. Kia Ceed 221 puncte
2. Opel Combo 130 puncte
3. Hyundai Kona 129 puncte
4. Volkswagen Touareg 106 puncte
5. Ford Focus 96 puncte
6. Mitsubishi Eclipse Cross 89 puncte
7. Mercedes A-class 84 puncte

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide