Kia nu mai face față comenzilor! Câți clienți au rezervat deja un EV6?

Autor: Elena Luchian 05 mai 2021 Știri auto

Kia nu mai face față comenzilor. EV6 a ajuns în Europa. Producătorul sud-coreean a înregistrat comenzi cu peste 300% față de ceea ce estimase.

GALERIE FOTO

Kia EV6 pare să fie cel mai interesant model electric al primăverii, alături de Ioniq 5. Sud-coreenii nici nu se așteptau la asemenea interes din partea clienților. S-au înregistrat 7.300 de rezervări și peste 26.000 de persoane și-au manifestat intenția de a achiziționa un exemplar, potrivit unui comunicat emis de asiatici. Aceste cifre depășesc cu peste 300% estimările constructorului și numărul de unități programate să intre în producție anul acesta.

“Este foarte încurajator pentru că noi privim spre viitorul electromobilității cu noul nostru EV6, construit pe o nouă platformă dedicată. Numărul mare de clienți care au rezervat deja o mașină scoate în evidență interesul mare. Suntem încrezători că lansarea noului model va fi una de succes”, spune președintele Kia Europa, Jason Jeong.

În Europa, Kia EV6 are un preț de pornire de 44.990 de euro. Este suma pe care clienții o plătesc pentru versiunea de bază cu bateria de 58 kWh și cu un singur motor electric. Va fi disponibilă și versiunea cu autonomie mai mare și baterie de 77,4 kWh. Va ajunge în Europa și Kia EV6 GT două motoare electrice, tracțiune integrală și 585 de cai putere. Aceasta din urmă va porni de la 54.990 de euro.

Cât va costa Kia EV6 în România?

Prețurile pentru România nu au fost încă anunțate, dar acestea ar putea fi similare cu cele din vestul Europei. Din prețul de listă se poate scădea subvenția oferită de stat prin Programul Rabla Plus, cotată la 45.000 de lei (aproximativ 9.135 de euro).

Ioniq 5, care este construit pe aceeași platformă, pornește în țara noastră de la 50.884 de euro. Cu promoțiile oferite de Hyundai și prin Programul Rabla Plus, versiunea de bază ajunge la 35.715 euro. Această versiune are un motor electric care dezvoltă 217 cai putere. Energia este stocată într-o baterie de 72,6 kWh, care îi asigură o autonomie de până la 480 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide